Menü Bezárás

12 szobanövény, amelyek még a legsötétebb sarkokat is jól tűrik

Ezek a növényfajták valódi áldássá válhatnak azok számára, akik irodájukat vagy házukat szeretnék felfrissíteni, még akkor is, ha nincs napfény. Nagyszerűen érzik magukat sötétebb helyiségekben vagy gyenge fényviszonyok között is.

Az alábbi gyűjteményben szereplő növények szépsége nem a virágokban, hanem a levelekben rejlik. Ez több mint elegendő, különös tekintettel a napfény nélküli létezésük.

Zebralevél (Calathea)

A mintás levelek miatt ez a növény kiváló dekoráció lehet bármely helyiségben, de ne feledd, hogy a közvetlen napfényt rosszul tűri. A zebralevél szereti a sötét teret.

Buzogányvirág

A szórt fény a legalkalmasabb ennek a növénynek, ezért jobb, ha függöny mögött tartod. A növény különösen szép tavasszal és nyáron, amikor fényes és fiatal levelek jelennek meg rajta.

Sárkányfa

Saját trópus az irodádban. Nem szereti a közvetlen napfényt, ezért tartsd tőle távol a növényt.

A csüngő csokrosinda vagy zöldike (Chlorophytum comosum)

Nagyon igénytelen növény, ezért nagyon népszerű. Hosszú ideig bírja napfény nélkül, és tökéletesen megtisztítja a levegőt.

A párnafű (Soleirolia soleirolii)

Az apró, puha levelekkel rendelkező növény csodálatosan néz ki felakasztható cserepekben és virágtartókban magas növények mellett, de ne tedd alacsony növények mellé, mert a párnafű megölheti őket. Mindössze annyit kell tenned, hogy gyakran öntözöd és spricceled.

Páfrányok

Több mint 2000 páfrányfajta alkalmas otthon történő termesztésre. Ezek a trópusi növények megélnek az árnyékban, de nem bírják a száraz levegőt. A levelek gyakori permetezést igényelnek, különösen a meleg évszakokban.

Philodendron cordatum

Ez sok kertész kedvenc növénye. Jól elvan az árnyékban, és tökéletesen tisztítja a levegőt. Időnként vágást igényel, különben túl magasra nő.

Neoregélia

Ez a trópusi növény mesterséges megvilágításnál is jól növekszik. Szereti a nedves körülményeket, például a fürdőszobákat vagy a belső udvarokat. Csak nézd meg, milyen szép!

Vitorlavirág

Ha gyakran elfelejted megöntözni a növényeidet, és szinte egyáltalán nincs napfény a szobádban, ez a gyönyörű virág tökéletes számodra!

Rákvirág (Aglaonema)

Ez az egyik legjobb növény gyenge fényviszonyokhoz és tökéletes a kezdő kertészek számára.

Szobai szanszeviéria (anyósnyelv)

Ez a növény szinte semmilyen gondozást nem igényel. A fény elősegíti növekedését, de a sötétben is jól elvan.

Kukoricalevél (Aspidistra elatior)

Ez a növény jól növekszik árnyékban, hőségben és hidegben. De türelmesnek kell lenned, mert nagyon lassan növekszik.

Vélemény, hozzászólás?