Menü Bezárás

20 értékes tanács a világ egyik legismertebb pszichológusától!

Mihail Litvak, a méltán híres pszichoterapeuta, volt az első, aki kifejlesztett egy konfliktuskezelő rendszert, melyet aztán nagy sikerrel használt is.

Az alábbiakban az ő tanácsait szeretnénk megosztani mindenki számára!

1. Ha egy ember nem tud jót mondani saját magáról, akkor másokról kezd rosszakat terjeszteni.

2. Inkább a tanulás kövét marcangold, mint valaki nyakát, ha már marcangolni szeretnél valamit.

3. A depresszió egy ajándék az ember számára, hogy gondolkodhasson saját személye felől.

4. Senki nem hagy el senkit, csupán tovább lép. Aki hátul marad, az gondolja úgy, hogy elhagyták őt.

5. Ha jó véleménnyel vagy saját magadról, akkor miért van szükséged a mások, rólad alkotott ugyancsak jó véleményére?

6. Tegyél meg mindent, amit szeretnél, anélkül, hogy kérd mások beleegyezését, mert mi lesz, ha esetleg nem fogod megkapni?

7. A képességünk, hogy szeressük és elviseljük a magányt, a saját spirituális fejlettségünk mutatója. Mert a legjobb dolgokat egyedül visszük véghez!

8. Az éretlen ember sok esetben tud, de nem képes. Az érett ellenben nem csak tudással rendelkezik, hanem képes is. Ennek fényében az éretlen legtöbbször kritizál, míg az érett megvalósít.

9. A siker felé vezető út ismeretlen. De ismerjük a kudarc útját, ami egyenlő azzal az óhajjal, hogy mindenki kedvére tegyünk!

10. Nem létezik női, vagy férfi logika, ellenben létezik a gondolkodásra való képesség vagy képtelenség.

11. Szeretnéd megismerni önmagad legnagyobb ellenségét? Nézz a tükörbe, és próbálj meg szembenézni önmagaddal!

12. Ha eléred a célod, elmúlik a haragod is!

13. A barátokkal beszélgetni kellemes, míg az ellenséggel hasznos!

14. Csak egy jó ok létezik, hogy megszakítsd a barátokkal való kapcsolatot, vagy, hogy felmondjál a munkahelyeden: ha nincs megfelelő körülmény saját személyes fejlődésedre.

15. Oszd meg a boldogságodat a barátaiddal, és az ellenségeiddel egyaránt. A barátaid örülni, míg az ellenségeid haragudni fognak érte.

16. Ne szaladj a boldogság után, de találd meg a helyét! A boldogság majd rád talál, hiszen a helye benned van. A felé vezető út, pedig a te képességeidnek a fejlesztésére szolgál!

17. A boldogság nem más, mint a megfelelően szervezett tevékenység végterméke.

18. Ha szeretnél bizonyítani valaki számára, akkor te csak az Ő kedvéért akarsz élni. Ha önmagadért élsz, nem kell senkinek sem bizonyítanod semmit!

19. Az álmok nem mások, mint saját lehetőségeink hangjai! Én nem álmodok arról, hogy operaénekes lehetnék, mivel sem hangom, sem hallásom. De ha mégis erről álmodnék, mindent megtennék, hogy azzá válhassak. Csak azt kellene kitalálnom, hogyan válthatnám valóra. A lényeg, hogy soha ne kapkodjunk, mert akkor minden felgyorsulhat. Jó, ha ezt ismételjük önmagunk számára: „Csak erre koncentrálok, hogy beteljesíthessem az álmomat!”

20. Jobb, ha egy jó könyvvel kommunikálsz, mint egy üres emberrel!

Forrás