Menü Bezárás

2024 a Fa Sárkány éve a kínai asztrológiában – 60 éve nem tapasztaltunk ilyen varázslatos energiát

A kínai újév 2024. február 10-én kezdődött, és a Fa Sárkány éve 2025. január 28-ig tart. Ez az év különleges energetikai jelentőséggel bír a csodálatos jegy miatt, ami jelképezi. A Fa Sárkány energiáját 1964 óta most először tapasztalhatjuk meg, így érthető, miért olyan különleges ez az év.

Már beléptünk a Fa Sárkány évébe, ezért érdemes elmerülni az új év energetikai témáiban és irányaiban, hogy jobban megértsük annak hangulatát, és megértsük, hogy alkalmazhatjuk az év általános energiáját a magunk javára.

A Sárkány olyan jegy, amely az intelligenciát, az erőt, az energiát, a sikert, a presztízst, a becsületet szimbolizálja, rendkívüli intellektuális és kreatív képességekkel rendelkezik. Valójában ez az egyetlen mitológiai állat az egész kínai állatövben, ami sokat elárul különleges értékéről és esszenciájáról.

A Sárkány az erő és a gazdagság szimbóluma, többdimenziós és fenséges, képes utazni a szárazföldön, a tenger mélyén, az égbolt felett és a világok között. Az ellenkező póluson, negatív vagy szélsőséges irányban, a Sárkány kiszámíthatatlan, impulzív, makacs, agresszióra hajlamos is lehet, de ezt a kissé veszélyes jellemét a fa elem, amellyel 2024-ben társul, mérsékli és megszelídíti.

A Sárkány a kínai horoszkóp talán legerőteljesebb csillagjegye, a kínai kultúrában gyakran társítják a császári hatalommal és jóléttel, a vezetéssel, az önbizalommal, az erővel és a harmóniával. Amikor egy év ennek a jegynek a hatása alatt van, a változás, a felgyorsult fejlődés és átalakulás évére számíthatunk, egy olyan évre, amelyben minden csillagjegy számára bőségesen adódnak lehetőségek, hogy lelkesedéssel és bátran alakítsák a sorsukat. Olyan évre számíthatunk, amelyben elfogadjuk és helyet adunk a váratlannak az életünkben, mint olyan elemnek, amely bár nem nélkülözi a kihívásokat, de serkenti a fejlődésünket, és arra késztet, hogy stabilitást teremtsünk a környezetünkben.

A dolgok árnyoldala, hogy a Sárkány, az általa sugallt erő ellenére, könnyen megbántódhat és elbátortalanodhat, inkább az ego, mint a szív vezérli, vagy elveszítheti az uralmát az érzelmei felett, és könnyen haragra lobbanhat. Ha pedig a büszkesége megsérül, szinte azonnal elveszíti optimista hozzáállását.

A fa elem, amely 2024-ben a Sárkányhoz társul, a növekedésről, a rugalmasságról és a fejlődésről szól, és képessé teszi arra, hogy a legkülönbözőbb körülményekhez is alkalmazkodjon. A fa emellett a vitalitást, a kreativitást képviseli, valamint olyan tulajdonságokat, mint a nyugalom, a nagylelkűség, a stabilitás, az őszinteség. A fa elem egy fejlődési ciklus első szakaszához is kapcsolódik, a keleti kardinális ponthoz, az évszakok közül a tavaszhoz, valamint a Jupiter bolygóhoz, teret teremtve az újdonságoknak. A fát gyakran társítják a zöld színnel is, amely önmagában is pozitív szimbólum, a természet újjászületésének és megújulásának, az újrakezdésnek és az új életnek a jelképe, de a föld elemmel is, ami stabilitást, biztonságot, erőt sugall.

Ezért úgy tartják, hogy a Fa Sárkány éve mindenféle formában kedvező feltételeket teremthet a változáshoz és a fejlődéshez, dinamikus év lehet, új ötleteket hozhat, és sokféleképpen beindíthatja a képzeletünket, segíthet a hosszú távú siker alapjainak megteremtésében, és általában véve növekedhetünk, mint az erdői fái (a fa elemnek köszönhetően.)

A Sárkány egyben a férfias jang energia megtestesítője is, ezért az akaraterőről, állhatatosságról, elszántságról is beszél, a méltóság, a győzelem, a nemes lélek és a nemesség megtestesítőjének tekintik. Ez a jang energia, amely a Fa Sárkányhoz társul, cselekvésre ösztönöz, arra, hogy tovább menjünk, átlépjünk a saját határainkon, merjünk nagyot álmodni, ne legyünk közömbösek az akadályokkal szemben, és maradjunk hűek a céljainkhoz.

De legyünk óvatosak, hogy kezeljük a Sárkány függetlenség és hitelesség, valamint a szerencsés kapcsolatok és partnerségek iránti igényét. Hogy lehetünk még inkább azok, akik vagyunk, akkor is, ha kapcsolatban vagy együttműködésben vagyunk valakivel? A Fa Sárkány uralma alatt álló évben úgy érezzük, hogy a legintimebb kapcsolatainkban is kötődnünk kell ahhoz, akik valójában vagyunk.

A Fa Sárkány éve, mint például a 2024-es, sok szerencsét hozhat, különösen azok számára, akik új vállalkozást akarnak indítani, új projektbe kezdenek, vagy új szinteket akarnak elérni a karrierjükben, ami a hitelességen és az egyéni autentikus adottságokon alapul. Úgy is gondolhatunk rá, mint a mesés újrakezdések időszakára, amely a jólét és a növekedés lehetőségét is magában hordozza, amennyiben ez kemény munkával és erőfeszítéssel párosul.

Mivel a Sárkányt többdimenziós mitikus állatnak tekintik (a levegő és a föld, a látható és a láthatatlan világ között utazik), néhányan közülünk csodálatos ébredéseket és tudatosságot tapasztalnak 2024-ben, valamint a Sárkányhoz hasonló bölcsességgel kapcsolódhatnak az őket körülvevő világhoz. Ezért fontos, hogy ráhangolódjunk a szívünk mélyén lévő igazságra, és merjünk új területeket meghódítani.

Ugyanakkor a Fa Sárkány által fémjelzett évben a tudományos innováció és kutatás is gyorsabb tempóban halad előre, hihetetlen fejlődésre számíthatunk a technológia, a mesterséges intelligencia és a robotika, valamint az orvostudomány terén egyaránt. Amikor az erősségeire összpontosít, és összekapcsolódik belső lényével, a Sárkánynak megvan az ereje, hogy jobbá tegye a körülötte lévő világot.

Politikai szinten azonban a Sárkány konfliktusokat is gerjeszthet, vagy sok bizonytalanságot hozhat a nemzetközi kapcsolatok terén, az éghajlatváltozással és a környezettel kapcsolatos kérdésekben, ezért ebben az évben is sok tisztánlátásra és önuralomra, megbocsátásra és békés megoldásokra/válaszokra van szükség, akár a kisebb közösségekben, akár az emberiség egészét érintő kihívások, problémák terén. Forrás