Menü Bezárás

24 dolog Japánból, ami megváltoztathatja az életünket

Néhány ország elszigeteltségben él és saját szabályokat és normákat fejleszt. Így néhány normális és rutinszerű dolguk nagyon furcsa lehet számunkra. Ezen országok egyike Japán. A japánok az új modern technológiák feltalálására összpontosítanak, életüket a lehető legkényelmesebbé teszik, és a természettel összhangban állnak. Olyan sok csodálatos dolgot találsz ott: hideg ragtapaszokat, melyeket lázcsökkentők helyett használnak, a szódabikarbóna tabletták, amelyek klórtalanítják a vizet, vagy kollagénes gumicukrok azok számára, akik fiatalnak és egészségesnek szeretnének kinézni.

Tarts velünk, hogy megtudd, milyen találmányok és megoldások találhatók a Felkelő Nap földjén.

Braille-írás az italdobozok tetején

Japánban az italdobozok tetején Braille-írás van. Ez egy másik dolog, ami bizonyítja, a japán emberek törődnek egymással, mint senki más a világon.

Kötött zokni széklábakhoz

Védik a padlót a karcolásoktól és megakadályozzák a kellemetlen csikorgó hangokat. Sok lakásban a padló fa, és nagyon fontos, hogy jó állapotban tartsák őket.

A valódi tej könnyen megtalálható a csomagoláson lévő kis bevágás segítségével.

Ez a csomagolás kifejezetten gyermekeknek, látássérülteknek és írástudatlan embereknek készült. A bevágás segít megkülönböztetni a valódi tejet a tejtermékektől. 1 dl valódi tej 3,5 g zsírt tartalmaz, és Japánban az alacsony zsírtartalmú tejet tejterméknek tekintik.

A taxik hátsó ajtajai automatikusan nyílnak.

Ezt a technológiát 1964-ben vezették be a japán nyári olimpiai játékok előtt. A kormány meg akarta mutatni a vendégszeretetét. Egyébként, nagyon kényelmes, ha nehéz táskákat cipelsz – sem neked, sem a vezetőnek nem kell kinyitni az ajtót.

Hűtő tapaszok lázra vagy a nyári meleg ellen és melegítők a hideg télre

Ahelyett, hogy a gyógyszert használnának a láz kezelésére, a japánok ártalmatlan hűtőtapaszokat használnak, még csecsemők esetében is. Amint a tapasz hozzáér a bőrhöz, bizonyos reakciók jelentkeznek, amitől hidegnek érzed magadat. A hatás általában 8 órán át tart.

Nyáron az emberek hűtőpárnákat használnak, amelyek egyéb esetekben zúzódásokra és sérülésekre alkalmaznak. Csak meg kell rázni a párnát, és néhány másodpercen belül hideg lesz. A hatás 15 perctől másfél óráig tart, a párna méretétől függően.

Télen melegítőtapaszokat is használnak. Ki kell nyitnod a csomagolást, odaerősíteni a ruhádhoz (általában az emberek zsebbe, cipőbe vagy farmerbe helyezik őket), és már élvezheted is a 30-40 ° C hőjét.

Egy másodperc alatt felállítható karácsonyfa

Ez a fa nagyszerű megoldás, ha ellenzed a karácsonyfák kivágását, vagy nem akarsz órákat tölteni egy műfenyő felállításával. Ez a fa könnyen felállítható és tárolható.

Egyszer használatos fehérnemű és szagtalanító törlőkendő, amikor az éjszakát az irodában kell töltened

Ezek azok a dolgok, amire szükséged van, ha sokat dolgozol: kényelmes éjszakát tölthetsz az irodában. Nagyszerűek az utazók és azok számára is, akik a barátjuk házában töltik az éjszakát.

A törlőkendőket általában akkor használják, amikor gyorsan szeretnének felfrissülni, de nem akarnak túl sok időt tölteni vagy zuhanyozni. Japánban az emberek igazán törődnek a vízkészletekkel.

Óriás csésze tészta

2000 kcal szinte egy napi kalória. Ez a termék is azoknak szól, akik sokat dolgoznak. A japánok nem fogyasztanak ilyen típusú ételeket minden nap. Ráadásul általában zöldségekkel, halakkal, húsokkal vagy tenger gyümölcseivel szolgálják fel.

Ahhoz, hogy autót vásárolj, be kell bizonyítanod a rendőrségnek, hogy van egy ingyenes parkolóhelyed.

Ez a szabály csökkenti az utakon lévő autók mennyiségét. Japánban a tömegközlekedési rendszer jól fejlett, így a személygépkocsi nem szükségszerű.

Öregedésgátló hatású gumicukrok

A termék gyártója azt állítja, hogy nagy mennyiségű kollagént és hialuronsavat tartalmaz, és jelentős hatással van a bőrre. A napozó gumicukrok is nagyon népszerűek: ha naponta fogyasztod őket, megvédik a bőrödet az UV sugárzástól, és a bőröd fiatalnak és egészségesnek tűnik.

Jó idő esetén az emberek kiteszik szellőzni a futon ágyukat, hogy megakadályozzák a penészedést.

Ha egészséges akarsz lenni, javasoljuk, hogy időnként tedd ki a matracod szellőzni. A meleg friss levegőtől a matracok és a futon ágyak ismét jó illatúak lesznek, és megöli a káros baktériumokat.

A tél beköszönte előtt az öreg fák ágait összekötik, hogy megvédjék őket a nehéz hótól.

Légfrissítők helyett nemez golyók

Ezek a golyók természetes illóolajokba áztatott pálcával vannak átszúrva. Minél többet húzol ki egy csőből, annál erősebb az illata. Magaddal is viheted. Minden golyó kézzel, gyapjúból készült. Ezek az illatosítók fokozatosan felváltják a hagyományos légfrissítőket.

A tömegközlekedési megállók védve vannak az úttól.

Ezek a védőfalak megvédik az embereket a szennyeződéstől és csökkentik az autók zaját. Emellett a védőfal lehetővé teszi, hogy lásd az utat és a busz menetrendjét is.

Ősszel az emberek sült juharleveleket fogyasztanak, tavasszal cukrozott cseresznye virágokat esznek, és egész évben lótuszt esznek.

Japánban az évszakok folyamatosan változnak, és mindegyikük egy növénnyel vagy egy fával kapcsolatos hithez vagy hagyományhoz kapcsolódik. Bizonyos időszakokban az emberek napraforgót vagy datolyaszilvát adnak egymásnak. És ezeket, sok más szokatlan termékkel együtt valóban meg lehet enni.

Számos módja van a szakura (cseresznyevirág) fogyasztásának. A leveleket sütemények burkolására használják, a szirmokból teát készítenek, a cukrozott szakura virágok pedig bámulatos kényeztetéssé válnak. Ősszel az emberek „betakarítják” a juharleveleket, ropogós zsemlemorzsában kisütik, és eladják őket az utcán. De úgy gondoljuk, hogy a legmeglepőbb étel a lótuszgyökér, amelyet zöldségnek tartanak. Főzhető, süthető, párolható, és akár meg is lehet tölteni miso pasztával, mustárral és mézzel.

Szállodai automaták

Az ügyfelek bármikor hozzáférhetnek a szobájukhoz, amikor szükségük van rá, és a recepciós nem foglalkozik a kifizetésekkel. Kezdetben ezeket a gépeket társkereső szállodákba telepítették, de ma már számos turistaszállóban, kapszula szállodában és olcsó szállodákban használják őket.

Egy óriási fogkefe a ház takarításhoz

Hallottál már egy melamin szivacsról, amely bárminemű tisztítószer nélkül eltávolítja az összes foltot? Most képzeld el, hogy olyan fúvókák vannak csatlakoztatva egy eszközhöz, amely úgy működik, mint egy elektromos fogkefe, és körülbelül 8000 fordulat / perc sebességgel forog. Nem kell erőfeszítéseket tenned, csak finoman dörzsöld a foltot, amíg eltűnik. Egyébként csak egy szappanra van szükséged.

Lehet, hogy több van, mint 24 óra.

A tábla ennek a helynek a nyitva tartását mutatja be.

“Ebéd és kávé: 10:00 – 17:00
Vacsora: 17:00 – 26:00
Nyitva 10:00 – 26:00”

A szülők biztonságos és ökológiailag tiszta játékokat vásárolnak műanyag és potenciálisan mérgező helyett.

A zsírkréták az első eszközök, amivel a babák rajzolnak. Szójaviaszból készültek, természetes pigmentekkel színezettek, és 2 éves kortól biztonságosak. Ezek a ceruzák nem morzsolódnak, nem hagynak foltokat a ruházaton, és nem törnek össze, ha elejted őket. Ráadásul segítenek a gyerekeknek a finommotorikus készségek fejlesztésében, és megtanítani őket íróeszközöket fogni.

Az építőkészletek is fából készülnek, nem műanyagból. A Mokulock, japán építőkockák fából készültek, és nem tartalmaznak ragasztót vagy festéket. Ökológiailag tiszták és ártalmatlanok.

A nedves esernyőket speciális tokban helyezik el, amelyek felszívják a nedvességet.

A múltban a japánok műanyag tokokat használtak, de ma inkább az újrafelhasználhatóakat használják, amelyek néhány perc alatt megszárítják az esernyőiket.

Ingyenes WC-papír és nyomtatott információ azok számára, akik szeretnek egy kis időt tölteni a WC-ben.

Ha részt veszel egy papírhulladék szállítási program, minden hónapban ingyenes WC-papírt kapsz.

Néhány olyan cég, amely érdeklődik az újrahasznosítás iránt angol nyelvű tippeket nyomtat közvetlenül a WC-papírra. Ajánlásokat is nyomtatnak azoknak, akik meg akarják mászni a Fuji-hegyet, hogy olvassanak valamit, miközben a fürdőszobában töltik az időt.

Kabátok vállpántokkal

Ha le szeretnéd venni a kabátodat, amikor télen vásárolsz, akkor csak a kezedet kell kihúznod az ujjából: a kabátod szokatlan hátizsákká változik, és nem lesz szükség arra, hogy a kezedben tartsd.

Zuhanyfejek tablettákkal, amelyek eltávolítják a klórt a vízből, és az otthonodat gyógyfürdővé alakítják

Ezek a tabletták szódabikarbónából és citromsavból készülnek, és a vízben lévő klór eltávolítására használatosak: csak néhány tablettát kell a fürdőkádba helyezni. Ezt követően a hajad és a bőröd egészségesebbé válik.

Van egy speciális zuhanyfej is, amely szűrővé válik: miközben a fúvókán keresztül egy tablettával szűrjük, a víz tiszta lesz és így bőr és haj wellnessed lesz otthon.

Felfújható fürdőkádak és párnák gyerekeknek

Műanyag helyett vehetsz felfújható kádat, elég olcsó, könnyen tárolható, és a babák kényelmesen érzik magukat benne. Itt van egy másik lehetőség: egy felfújható párna a nyakra, amely lehetővé teszi, hogy a babádat egy átlagos fürdőkádban tudd fürdetni.

Melyik tény tetszik a legjobban? Vannak olyan dolgok, amik szerinted haszontalanok?