Menü Bezárás

5 dolog, amit soha ne fogyasszunk reggelire

Az étkezési szokások és az egészséges táplálkozás kérdése nagyon sokféle módon megközelíthető. Az hogy mit eszünk reggelire nagyban függ a környezetünktől, a szokásainktól és a hagyományainktól is. Van azonban 5 olyan dolog, ami többet árt mint használ, ha szerepel a napindító étkezésünkben.

Fűszeres ételek: Túlzottan fűszeres ételek irritálják az üres gyomrot, gyomorpuffadást, émelygést okozhatnak és ráadásul meg is megnehezítheti az emésztést.

Édességek: Bár sok helyen hagyomány reggelre az amerikai palacsinta vagy az agyoncukrozott gabonapelyhek fogyasztása, ezek nagyon egészségtelenek. A nagy mennyiségű, gyorsan felszívódó szénhidrátok megemelik az inzulinszintet, és  csak fokozzák később az éhségérzetet.

Nehéz ételek: Az angolok biztosan nem értenek egyet vele, de reggelire nehéz, zsíros ételek fogyasztása, mint például a rántott hús, vagy a zsíros kolbász, emésztési problémákat émelygést okozhat.

Gyorséttermi ételek: A gyorséttermi ételek magas kalóriatartalmúak és zsírosak, és nincsenek olyan tápanyagok, amelyek az egészséges reggeli étkezéshez szükségesek. Ezek az ételek emellett szintén magas nátriumtartalommal és mesterséges adalékokkal ártanak egészségünknek.

Alkohol: Egy kis whisky a kávéba reggelire? Egy kupica pálinka, hogy jól induljon a nap? Soha, semmiképpen ne tegyük. Éhgyomorra az alkohol sokkal hamarabb felszívódik és a májunkat nagyon megterheli.

Az egészséges reggeli ételek általában magas rost- és fehérjetartalmúak, mint például a teljes kiőrlésű gabonák, tojás, zöldségek, magvak, joghurt és gyümölcsök, amelyek segítenek fenntartani az energiaszintünket az egész nap folyamán.