Menü Bezárás

7 barátnő vásárolt egy álomházat, ahol együtt lakhatnak idős korukban

Ez a szokatlan történet 7 barátnővel és egy álommal kezdődött, amivel eleinte ők maguk is csak viccelődtek. A 7 kolléganő munka után nagy sétákat tett, és arról álmodozott, hogy építenek egy házat, ahol mind együtt élhetnek, és időskorukban gondját viselhetik egymásnak.

7 barátnő vásárolt egy álomházat, ahol együtt lakhatnak időskorukban

A sors azonban úgy hozta, hogy a viccből valóság lett, és 10 évvel később a 7 nő meg is vásárolt egy befejezetlen házat. Amikor meglátták a hirdetést, úgy döntöttek, nem várnak addig, amíg megöregednek, hanem már most megvalósítják az álmukat.

Mindez a kínai Kuangtung tartományban, Kanton közelében történt. A ház tulajdonosai úgy döntöttek, hogy befejezetlenül adják el azt, mert túl messze volt a várostól és a civilizációtól. A 7 barátnő személyében pedig gyorsan találtak vevőt. A 7 nőt akkor már 10 éve fűzte egymáshoz szoros barátság, és akkoriban mind együtt is dolgoztak egy regionális lapnál.

A lányok már 20 éves korukban elképzelték boldog öregségük napjait egy közös otthonban: „Eleinte az egész csak egy vicc volt. Arról álmodoztunk, hogy lesz egy hely, ahol 60 éves korunkban összegyűlünk, és mind együtt fogunk élni nyugdíjas korunkban.” – mondta a 7 barátnő egyike.

De amikor egyikük rábukkant egy hatalmas eladó kúriára, úgy döntöttek, megvásárolják azt. Ebben a civilizációtól elzárt kis zugban kezdték megvalósítani az álmukat.

Az építészeti munkálatokat természetesen szakemberek végezték el, de ők maguk rendezték be a házat. Mivel meglehetősen nagy területről van szó (mintegy 700 négyzetméter), mindegyiküknek lehetősége volt berendezni egy saját kis zugot a maga kedvére.

Mivel mindig is olyan otthonra vágytak, ahonnan zavartalanul csodálhatják a kilátást, nemcsak nagy panorámaablakokat helyeztek be, de egy üvegverandát is kialakítottak, amelyben az az érzése az embernek, mintha a levegőben lebegne.

Az első emeleten a tulajdonosok közös teret rendeztek be: itt kapott helyet a konyha, valamint egy tágas nappali is, ahol összegyűlhetnek a családtagokkal, barátokkal.

A nappaliban szintén a padlótól a mennyezetig érő ablakok kaptak helyet, sőt, a mennyezet is üvegből van. Szinte az összes bútor a világ minden táján tett utazásaikból származik. Így a házban Indiából, Marokkóból és más országokból is találhatók bútorok és dekorációs elemek.

A háztól nem messze egy szabadtéri pihenősarkot is kialakítottak, valamint egy eredeti, kínai teaházat is építettek. A nők több mint 580 ezer dollárt fektettek be, de nagyon elégedettek a végeredménnyel.

Annak ellenére, hogy a ház már készen áll, a barátnők egyelőre nem laknak benne, hiszen mind a saját családjukkal élnek, más-más városokban, de úgy tervezik, hogy 10-20 év múlva, amikor a gyerekeik már felnőttek, végleg beköltöznek a vidéki kúriába. Addig is időnként összegyűlnek álmaik otthonában beszélgetni, teázni, főzni valami finomat és szórakozni.

„Az ilyen emberek nagyon ritkák. Nehéz 7 olyan embert találni, akiknek hasonló a hobbija és az érdeklődési köre. Nem fecsegnek, nem beszélnek folyamatosan magazinokról, vásárlásról, és más, hasonlóan fölösleges apróságokról, mint más lányok. Szeretnek különböző érdekes témákat megvitatni, például kvantummechanikát, vagy az univerzum tanulmányozásával kapcsolatos elméleteket. Vidámak, és jól érzik magukat együtt, és ez a jókedv másokra is átragad.” – mondta a 7 barátnő egyik volt kollégája.