Menü Bezárás

7 étel, amit ne vegyünk bevásárlóközpontban

A bevásárlóközpontok nagyon csalogató helynek tűnnek a rengeteg színnel és csomagolással, a hatalmas választási lehetőségekkel, de mindez csak egy pénzszerzési metódus számukra. Nem minden termék minőségi és néhány kifejezetten károsítja a testünket.

Jobban tesszük, ha megválogatjuk hol vásároljuk az élelmiszert, hiszen nem árt okosnak maradni. Tehát itt van néhány étel, amit semmiképpen ne vegyünk bevásárlóközpontokban.

Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a tárolásra és a polcokra magukra is.

  • A csomagolási dátumot a sajtokon nagyon sokszor újra lehet ragasztani, egészen addig, amíg már eladhatatlanná nem válik a termék. Ez különösen a drága sajtokra jellemző, mivel azokat ritkábban vásárolják. Inkább kérd meg az eladót, hogy vágjon egy nagyobb sajtból vagy hogy egy másik, nagyobb darabot szeretnél.

  • A tejtermékekre is érdemes odafigyelni, kifejezetten azokra, amelyeken dátum is van feltűntetve. Itt egy vicces történet egy logisztikustól: „Egy csodával találkoztam. A termelő feltalálta az időgépet és tejet szállít a jövőből.” A fotó egy hónappal korábbi, mint a tejen szereplő dátum.

  • A műanyag zacskók nem a legalkalmasabbak a tárolásra, mivel a termékek a polcokon nem mindig vannak megfelelően hűtve. Valaki észrevette, hogy nincs helyesen tárolva a kefir a boltban: „Azonnal eszembe jutott egy történet. Mikor gyerek voltam, elmentem a boltba, hogy kefirt vegyek. Egy csomaggal tértem vissza, ami olyan volt, mint a képen látható és örömmel újságoltam anyukámnak, hogy „nézd anya, ebbe sokat öntöttek”. Nyilvánvalóan azt választottam, amelyik nagyobb volt.”

  • A bevásárlóközpontban dolgozók azt javasolják, hogy ne vegyünk a boltban csomagolt kenyeret. Egy dolgozó azt nyilatkozta: „Láttam már, hogyan csinálják. Az eladók behozzák a kenyereket, amit nekünk kell elpakolni. Ezt általában a takarítónő csinálja, aki nem visel hozzá kesztyűt.”

Néhány étel veszélyes és egészségtelen lehet

  • A gyakorlott vásárlók nem javasolják, hogy előre pácolt húsokat vegyünk, mert tele vannak adalékokkal és vízzel. Általában ezek már korábban lejárt termékek, amelyeket azért pácolnak, hogy elnyomják az ammóniaszagot. Ezeket a húsokat gyakran darálthússá alakítják a húsgolyókhoz vagy kolbászokhoz, amiket szintén ott helyben gyártanak belőlük.

  • Az épületbe gyakran bejutnak a madarak, de a rágcsálók és olykor macskák is. Ezek után a képek után kétlem, hogy bárki is kimérős alapanyagokat szeretne vásárolni.

  • A sózott hering és a kaviár mind olyan termékek, amelyeket csak olajban szabad tárolni. Amennyiben a dobozban vagy üvegben nincsen olaj, egy tiltott adalékanyagot, urotropint adtak hozzá a termékhez.

Te milyen termékeket vásárolsz bevásárlóközpontokban és mik azok, amikkel inkább vigyázol?