Menü Bezárás

8 dolog, ami akkor fog történni, ha végre elfogadod magadat

Mondd, te elfogadod önmagadat olyannak, amilyen vagy? Vagy másnak látszol, hogy megkedveljenek? Ha továbbra is e szerint éled az életedet, egy időd után nem fogod felismerni azt az embert, akit a tükörben látsz.

Ellenben…

…mi fog történni, ha végre elfogadod magadat?

1. Elkezdesz növekedni, fejlődni

Ha nem próbálsz meg másnak látszani, mint aki vagy, akkor elindulsz a változás, a növekedés útján. Elkezdhetsz végre valódi kapcsolatokat kialakítani a saját, nyitott szíveddel és lelkeddel. Könnyebb lesz megszerezni azokat a dolgokat, amelyekre évek óta vágysz és az álmaid nem lesznek álmok többé – valósággá válnak.

Nem fogsz színlelni – sem a munkahelyen, sem a baráti összejöveteleken, sem a randikon. Felszabadulsz. Sokkal könnyedebbé válsz. Mert nem kell többé azon agyalnod, hogy „mit kellene tenned” vagy „hogyan kellene viselkedned” az adott helyzetben.

2. Jobban fogsz vigyázni az egészségedre

Ha nem akarsz inni, akkor nem fogsz – akkor sem, ha mindenki más ezt teszi körülötted a partin. Mert elfogadtad magadat. Szereted magadat. És aki szereti magát, az a legjobb döntést hozza meg az egészsége érdekében; függetlenül attól, hogy ki mit mond. És ha arra összpontosítasz, amit a tested üzen, akkor sokkal boldogabb leszel.

3. Bűntudatot nélkül tudsz majd nemet mondani

Nem fogsz elmenni egy partira, ha nem akarsz. Nem veszel meg olyan dolgokat, amelyekre nincs szükséged. Nem érzed rosszul magadat, ha olyasmire szánsz időt, amely boldoggá tesz – még akkor sem, ha emiatt mellőznöd kell másokat.

4. A kapcsolataid sokkal mélyebbek és őszintébbek lesznek

Ha nem akarsz másnak látszani, akkor felszabadulsz. Ha felszabadulsz, elkezdesz ragyogni. Ez a ragyogás pedig szemet fog szúrni az embereknek. Őszinte leszel. Nyitott. Lelkes. Ezáltal szinte elkerülhetetlen, hogy a kapcsolataid is minőségibb irányt vegyenek.

5. Több időt szánsz majd azokra a dolgokra, amelyek boldoggá tesznek

Abba fogsz hagyni tevékenységeket, hobbikat, amik már semmit sem jelentenek számodra, és elkezded felfedezni, mi érdekel. Talán rájössz, hogy zseni vagy a konyhában. Az is lehet, hogy imádsz olvasni, csak eddig nem volt rá elég időd. Bárhogy is, amint felfedezed, mi tesz boldoggá, onnantól nem fogod mellőzni ezeket a tevékenységeket.

6. Könnyebb lesz elcsendesedni

Ha végre elfogadod magadat olyannak, amilyen vagy, nem lesz zavaró a csend. Képes leszel befelé nézni, megnyugodni, kikapcsolni. Ez csak úgy működik, ha őszinte vagy magaddal.

7. Tudni fogod, mikor számolj le egy kapcsolattal

Vannak kapcsolatok, amelyek rombolnak, ugyanakkor olyanok is, amelyek építenek. Ha elkezdesz őszinte lenni magaddal, észre fogod venni a különbséget – és nem félsz majd leépíteni az ártó embereket.

8. Megtanulod, milyen érzés hálásnak lenni

Ha végre elfogadod önmagadat, elkezded megélni a jelent. Meglátod, milyen áldott is vagy. Hogy mennyi, de mennyi olyan dolog van az életben, amiért hálás lehetsz. Képes leszel tiszta fejjel és tiszta szívvel körülnézni, és örülni annak, ami megadatott, amit elértél.