Menü Bezárás

9 dolog, amit minden váláson áteső nőnek hallania kell

Egy nő azt mesélte, hogy amikor a férje úgy döntött, hogy elköltözik, neki kellett elmondania a hírt a gyerekeknek és mindenki másnak is, és ez borzalmas érzés volt. De ahogy telt az idő, egyre több érdekes dolgot tanult meg önmagáról és az életről.

A válás mindenki számára nehéz időszak, és az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit a nők a válásuk során megtanultak.

1. Az életed könnyebb lesz a válás után

Igen, vannak pillanatok, amikor rettegsz, és mindent reménytelennek érzel. Egy blogger azt írja, hogy mindabból, amit hallott, az volt a benyomása, hogy ez a fájdalom örökké tart. De ez végül nem így történt. Sőt, éppen ellenkezőleg: képes volt meglátni a jót a rosszban, ez pedig reménnyel, örömmel, és hihetetlen mértékű hálával töltötte el.

Végre önmaga lehetett, és megértette, mit is szeretne valójában az életben. A válással lényegében egy új fejezetet kezdesz az életedben, és lépésről-lépésre más emberré válsz. Előbb el kell veszítened önmagadat, hogy aztán újra megtalálhasd, és később megérted, hogy a megromlott házasságod csak mérgezte az életedet. Azt tapasztalta, hogy a takarítás egyedül mindössze egy órát vesz igénybe, és így több ideje jutott a hobbijaira, a kikapcsolódásra, arra, hogy jól érezze magát.

2. Megérted, hogy a gyerekeid élete jobb lesz így

Egy blogger azt mondja, hogy a válás előtt állandóan aggódott és azon gondolkodott, vajon a gyerekei rendben lesznek-e, ha ő nem lesz állandóan mellettük. De kiderült, hogy ezek az aggodalmak alaptalanok voltak, és most láthatja, ahogy fejlődnek és egyre erősebbek lesznek.

Sokkal bátrabbak és felelősségteljesebbek lettek. Hozzászoktak az „új, normális valósághoz”.

3. Megérted, hogy a sírás nem gyengeség

Egy másik nő azt mesélte, hogy karácsonykor éppen a fát díszítették a gyerekeivel, és mindannyian együtt sírtak. Aztán megölelték egymást, megbeszélték, mit éreznek, és új karácsonyi hagyományokat teremtettek.

A sírás nem tesz gyengévé. Normális dolog, amire fel kell készülnöd. El kell fogadnod önmagadat, és ez azt jelenti, hogy az érzéseidet is el kell fogadnod. Rendben van, ha a gyerekek tudják, hogy az anyjuk nem robot, hanem emberi lény.

4. A bűntudatot a legnehezebb elengedni

Egy másik bloggernek azt volt a legnehezebb elfogadnia, hogy az élet már soha többé nem lesz ugyanolyan, és hogy nem fognak együtt megöregedni a párjával. A válás után sokkal boldogabbnak érezték magukat, de ennek ellenére a bűntudattól csak nehezen tudott megszabadulni.

Ez a blogger azt tanácsolja, hogy hagyjunk fel önmagunk hibáztatásával, mert az csak az energiánkat rabolja el. A nők mindenre képesek, és mindent képesek átvészelni. Csak el kell engedni a múltat.

5. Ne állapodj meg csak azért, mert azt gondolod, hogy ezt kell tenned

Egy másik nő bevallotta, hogy miután elvált, és egy ideig terápiára is járt, rájött, hogy sem ő, sem az exférje nem akarták igazán a házasságot. Egyszerűen csak megállapodtak egy tervben, ami a fejükben tökéletesnek hangzott, arról, hogy vesznek egy házat, összeházasodnak, és gyerekeik lesznek. Vagyis azt tették, amiről úgy gondolták, hogy tenniük kell.

Miközben az „ideális” kapcsolaton dolgoztak, elfelejtették, mit is akarnak valójában: „Ez a megállapodás toxikus volt a házasságunkra.”

6. Ne várj a jobb időkre

A várakozás és a remény nagyszerű dolgok, de nem elegek. Ne pazarolj el egy jó életet, csak szabadulj meg a rossztól. Egy nő, aki azt mondja, 2 évébe telt, mire a válása után végre kezdeni tudott magával valamit, azt tanácsolja, hogy ne várjunk. Most, hogy már érti ezt, azt kívánja, bárcsak ő is hamarabb tudta volna.

7. Válaszd az egyedüllétet, de nem a magányt

Fontos, hogy élvezni tudd a saját társaságodat. Nehéz lehet egy új életmódhoz alkalmazkodni, miután olyan sokáig éltél együtt egy másik emberrel, de van egy nagyszerű gyógymód a magányra: az egyedüllét.

Egy másik blogger azt írta, hogy számára a megoldást nem az jelentette, hogy azonnal beleugrott egy másik kapcsolatba, hanem az, hogy elkezdte elemezni önmagát, és megpróbálta megérteni, miért érzi magányosnak magát egy másik ember társasága nélkül. Óriási és pozitív változás az, ha kényelmesen érzed magadat egyedül.

8. Szabad leszel

Egy másik nő azt mondja: „A válás után csak javult az életem. Életemben először szabadnak éreztem magam. Teljesen egyedül voltam és amint tehettem, elkezdtem egyedül élni. Érzelmi fronton sokkal megalapozottabb, hitelesebb, szabadabb, kifejezőbb és egészségesebb lettem. Sokkal boldogabb vagyok.”

9. És ezt képes vagy megünnepelni

Tedd azt, amit a mauritániai nők, akik megünneplik a válásukat. Partikat és vacsorákat szerveznek, és örömteli kiáltásokkal ünnepelnek. Ülj össze a barátnőiddel, és érezzétek jól magatokat. Forrás