Menü Bezárás

A különbség az első és a második terhesség között – zseniális képregényeket készít a többgyermekes anya

Weng Chen egy nagyszerű humorral megáldott anyuka, aki Messy Cow nevű oldalán teszi közzé szórakoztató rajzait. Így telik az elsőszülöttek és a testvéreik élete; ez a különbség az első és az azt követő terhességek között – az alábbi képek minden szülő arcára mosolyt csalhatnak.

Az első terhesség izgalmához semmi sem fogható: hol idegesen, hol izgatottan, energikusan töltjük a 9 hónapot: az életünk már abban a pillanatban megváltozik, ahogy felfedezzük magunkon a terhesség első jeleit.

A második terhességre azonban ezek az érzések eltűnnek, átveszi helyüket a természetesség – már nagyjából tudjuk, mire számíthatunk és nem is kerítünk akkora feneket a várandósságnak. Ugyanez érvényes a babagondozásra is: míg kezdő szülőként minden apró részletet eltervezünk, mindent tökéletesen akarunk csinálni, a második gyerekkel már jóval tapasztaltabban vesszük az akadályokat, s nem stresszelünk minden apróságon, mint elsőszülöttünk esetében tettük. Ez azonban nem jelenti azt, hogy őt kevésbé szeretnénk, mint nagy testvérét – egyszerűen csak rutinosabban, lazábban kezeljük a helyzeteket.

Így látja a különbségeket a humoros anyuka, Weng Chen – neked is ismerős, ugye?