Menü Bezárás

10 jele annak, hogy itt az ideje változtatni az életeden!

Honnan tudhatod, ha az életed elérkezett azon pontjára, ahol változtatnod kell? Honnan veheted észre, hogy elérkezett a változás ideje? Hogyan dobhatod fel az előtted álló mindennapokat, ha már a mókuskerékből ki sem látsz?

A következőkben 10 olyan egyértelmű jelről rántjuk le a leplet, amelyek villódzó figyelmeztetésként sugallják, hogy változtatnod kell az életeden, különben csak rossz irányba haladsz majd.

1. Úgy érzed, megrekedtél

Úgy érzed, hogy az egyelten változás, amit az életedben tapasztalsz, az az évszakok váltakozása és az évek múlása. Már évek óta ugyanazon a munkahelyen dolgozol, ugyanolyan az életviteled, talán még a hűtődben lévő étel is ugyanaz, csak a lejárati idő más. Egyszerűen fogalmazva tehát úgy érezheted, hogy elakadtál. Ez az érzés pedig fullasztó lehet, olyannyira, hogy…

2. … depressziósnak, fáradtnak és motiválatlannak érzed magad

Ötleted sincs, hogy mégis hogyan juthatnál ki ebből a csúnya gödörből. Sokszor más csak árnyéka vagy önmagadnak, ami a lelkedre is nagy hatással van. Próbálod erőltetni, hogy mindenben meglásd a jót, de ne áltassuk egymást… egy ilyen lelkiállapotban ez csupán színjáték. Ha ezt tapasztalod, nagyon-nagyon eljött az ideje a változásnak!

3. Semmire sincs energiád

Jó ideje már csak a túlélésre játszol, nem hat meg semmilyen ünnep vagy szülinap, hiszen ami nem a feltétlen életben maradáshoz szükséges, az csak teher és nyűg számodra. Ezen pedig sürgősen változtatni kell, hiszen most pillanatnyilag is temérdek dolog lehet, amiért hálával tartozol. Valahogy meg kell próbálnod átállítani a világnézetedet.

4. Nem az vagy, aki lenni szeretnél

Érzékeny téma, nemde? Mindannyiunknak vannak olyan időszakjai, amikor valamiért nincs összhangban saját magával. Ezt azonban nem szabad elnyomni és félvállról venni. Ha bajod van a munkáddal, a kapcsolataiddal vagy az emberekkel, akik körülvesznek, akkor ideje eltöprengeni a változtatáson. Mégpedig a saját magadról kialakított képedről történő változtatáson, mert ha ez megváltozik, akkor hirtelen minden más is megfog.

5. Gondjaid vannak az elalvással és az ébredéssel

Hiába múlt már el éjfél, egyszerűen képtelen vagy elaludni, és reggel szó szerint az elemekkel küzdesz az ébredésért. Este inkább a közösségi felületeken lógva szórakoztatod magad, ami annyira leszív szellemileg és érzelmileg, hogy reggelig képtelen vagy kipihenni magad. Sajnos ez egyre inkább nagyobb tendencia, de próbáld ki, hogy egy hétig nem nyúlsz esténként a telefonodhoz.

6. Néha titkon elfog a sírás

Az elveszettség és a reménytelenség sokszor sírás formájában tör a felszínre. Persze egy ideig-óráig együtt lehet élni ezzel, de hosszútávon ez nem oké. Sírhatsz, hogy kiadd magadból a fájdalmat, csak sajnos ezzel átmenetileg gyógyíthatod magad.

7. Tudod, hogy sokkal többet érdemelnél

Érzed és tudod, hogy ennél több vagy, ennél biztosan többet és jobbat tartogat neked az élet, mégsem mersz lépni. Főleg a rossz párkapcsolatok terén szokott ez igen nagy probléma lenni, hiszen inkább keressük a boldogságunkat, mintsem hogy megteremtsük azt. Hallgass a belső hangodra és merj lépni.

8. Vannak még álmaid

Igen, ez is sarkallhat arra, hogy végre elkezd a változást! És bármennyire is közhelyesen hangzik, az álmainkat követnünk kell! Ha teszünk és küzdünk értük, akkor egy sokkal jobb életet teremthetünk magunknak.

9. Már a körülötted lévők is hangoztatják, hogy változtatnod kellene

Ha már eljutottál arra a pontra, amikor a környezetednek is feltűnik, hogy valami nincs rendjén, akkor már nagyon beszippanthatott ez az állapot.

Változtatnod kell, nincs mese!

A környezeted azon kívül, hogy sajnálkozva végignézni a kínlódásodat semmit sem tehed érted addig, amíg a változás útjára nem lépsz.

10. Valamilyen jelre vársz

Vicces, de most, ha ezt olvasod, akkor ébresztő! Itt a jel! Gondold végig mit szeretnél, ki szeretnél lenni és indulj el az úton. És hogy hogyan is kezdj hozzá? Hát szépen lassan, fokozatosan haladva. Mindig apróbb célokat kitűzve juss el a nagy álom megvalósításáig!