Menü Bezárás

6 trükk, hogyan maradj pozitív egy negatív világban

Sokan megkérdezik tőlem: mégis, hogy vagy képes mindig mosolyogni? Kedvesnek lenni? Pedig nem igaz, néha én is durcázom és tartom magam ahhoz, hogy évente egy hiszti nekem is jár, olyankor aztán tényleg minden rossz. Egészen addig a percig, amíg ki nem lötykölöm a kávét a laptopomra, rá nem lépek a macska farkára (bár ez speciel neki lehet, hogy sokkal rosszabb élmény), elsózom a levest, leejtek egy vázát, összetörök egy poharat és rá nem jövök, hogy a negatív hullámaimmal egyrészt nem segítek senkinek, másrészt még több és több negatív hullámot gerjesztek.

Akkor abbahagyom és már vége is a rossz szériának. Kibékítem a macskámat, felsöpröm a cserepeket és letakarítom a laptopot.

Igyekszem ott jól érezni magamat, ahol épp vagyok, igyekszem látni a jót, a szépet és hogy azok, akik velem vannak, szintén ugyanígy éreznek.

Persze a körülöttünk forgó világ nem épp arról híres, hogy oltári pozitív lenne manapság, így van pár trükk, amivel pozitív tudok maradni ebben a negatív hullámokkal teli világban.

1.) Légyszi, felejtsd el a híradót vagy a hírportálok böngészését. Arra sincs szükség, hogy a közösségi oldalon olvass hasonlókat. Áremelés itt, gyilkosság amott, erőszak és egyéb szörnyűségek. Bőven elég hasonló témájú információ áramlik feléd akkor is, ha nem mégy elébe, anélkül is meg fogod tudni, hogy milyen szörnyűségek vannak a világban, ha nem nézel híradót vagy nem olvasol híreket. Hidd el, doszt elég..

2.) Hallgass zenét! Az, hogy épp milyen zenét választasz, tükrözi a hangulatodat. A zene gyógyít, nyugtat, teletölt érzelmekkel, kikapcsol és mindig jót tesz. Testileg is, lelkileg is. És még akkor is boldogsághormonokat kapsz tőle, ha épp melankólikus zenét választasz.

3.) Fordíts időt magadra! Nagyon fontos pont, igenis legyél picit önző ebben a tekintetben. Menj el egy masszázsra, fodrászhoz, igyál meg egy kapuccsínót, hívj fel egy barátodat, menj egyet sétálni, vagy végy egy hosszú, forró fürdőt. Egy kis zenével pont jó lesz. Ne akarj a saját életeddel, időddel mártírkodni, megérdemled a kikapcsolódást.

4.) Ölelkezz!

5.) Nézz meg pár macskás videót és hidd el, onnantól szebb a világ. De tényleg. Most nevetsz, ugye? De tudod, hogy igazam van!

6.) Ne vedd magad körbe csupa negatív emberrel, vagy ha mégis, fordítsd át őket pozitívra. Nehéznek tűnik a feladat, de nem az: a mosoly ugyanis mosolyt szül, a pozitív hullámok pozitív hullámokat – bizony, amit az első fejezetben írtam, visszafelé is működik. Amit te kisugárzol magadból, azt kapod vissza.