Menü Bezárás

A hosszú párkapcsolat, szeretet, szerelem nem függ a külsőségektől

Elősző: A bejegyzést Bochkor Gábor figyelmébe is ajánlom, aki egyszer már 2016-ban úgy fogalmazott Pierce Brosnan két szülés után gömbölydeddé váló neje kapcsán:

“Olyan ez a nő, mint egy hirdetőoszlop, amit elvittek innen Budapestről – mutatta be Bochkor a nagyközönségnek Pierce Brosnan feleségét. – Ez a bűbáj férfi azt írja a képek alá, hogy kövéren és soványan, mindenhogy szeretem őt. Pedig a felesége képét nézve arra gondolok, hogy mintha nem ugyanez az ember lenne. És tudom, hogy most rengetegen fel fognak háborodni, de muszáj beszélni azokról, akik egyszerűen nem figyelnek oda magukra. Aki ennyit hízik, az külsőre is méltatlan lesz a partneréhez, mert leszarja a párkapcsolatot.”

2023-ban ismét előkerült ez a vélemény Bochkor Gábor szájából, amikor a Bochkor című műsorban Lovász László társaságában arról értekezett, ma már nem illik lekövérezni egy nőt (régen az volt?), de – bár nem szép dolog – abszolút életszerű, ha egy férfi a plusz kilók miatt hagyja el a feleségét.

Szerintem viszont…

Olyan világban szeretek élni, ahol a párkapcsolatra érett emberek rájönnek, mennyire mindennek az alapja az, ha a szeretet, a szerelem semmilyen szinten nem függ a külsőségektől.

Olyan értékrendet szeretek képviselni, amelyben egyértelmű, hogy a világ és benne az ember változik – de ha valaki összekötötte az életét egy másik emberrel, akkor annak a mozgató rugója nem a külsőségekből táplálkozik és él.

Mert az első randik után óhatatlanul is lemosódik a smink. Papucs kerül a lábra a tűsarkú helyett. Melegítő a miniszoknya helyett. Tisztes, őszes halánték, sörpocak, kopaszodás, morgós medveség – a férfiak oldaláról. Megereszkedett ez meg az, csíkok, hurkák, szarkalábak, májfoltok a nők listájában.

De az ember ugyanaz marad.

Az ember, aki valamikor megfogta a másik kezét, hogy soha többé ne eressze el.

És a külsőségeken túl fontosabbá váltak a közös életszakasz-célok, a nevetés, a programok, a tervezgetés, az együtt átélése a különböző életeseményeknek. És ezek mind, mind felülírják a külsőt.

Ami, megsúgom, a külsőbeli változások mellett is tud a másik számára szép, szerethető, neki tetsző lenni. Amikor a feleség imádja a férjét kopaszodva is és vallja, hogy sörpocakhoz hozzábújni is tud nagyon érzéki lenni. Amikor a férj imádja a felesége hurkáit és csodálatosnak látja akkor is, ha már kezd lenőni a hajfesték a hajáról és itt-ott látszódnak az ősz hajszálak.

Talán emlékszel, mit mondott annó pontosan Pierce Brosnan a felesége kapcsán, ugye?

Úgy szeretem a feleségemet, ahogy van.

Ha még egyszer ennyit hízik, akkor kétszer ekkorán fogom imádni! Olyan erő van benne, ami nélkül soha nem lennék képes élni. 

Amikor Keely rám néz, teljesen elgyengülök.