Menü Bezárás

Fújja be az ablakokat, és a legyek nem jönnek. Mindenkinek van otthon, és nem is tud róla.

A házi legyek hívatlan és rendkívül tolakodó vendégek, amelyek kellemetlenné tehetik az életet. Ezek az idegesítő rovarok nemcsak bosszantóak, hanem egészségügyi és higiéniai kockázatot is jelenthetnek a lakásban. Tudja meg, mi vonzza őket, hogy minimalizálja a nem kívánt látogatások gyakoriságát. Arra is tanácsot adunk, hogyan szabadulhat meg a legyektől házi szerek segítségével.

Mit jelent, ha sok légy van a házban? Itt az ideje kitakarítani!

Hívatlanul, a nyitott ablakokon keresztül jutnak be az otthonokba. Jó idő esetén nehéz elbarikádozni a házat a szellőzés érdekében, ezért érdemes eleve megfontolni a szúnyoghálók felszerelését. A finom háló hatékony blokádot biztosít, de nem mindig tudjuk az összes ablakba vagy erkélyajtóba felszerelni. Fontos átgondolni, hogy mi vonzza a legyeket a házba, hogy minimálisra csökkentsük a tömeges támadás kockázatát.

  • Élelmiszerek: A legyeket elsősorban az ételek vonzzák. Próbáljuk meg az élelmiszereket hűtve és zárt edényekben tartani. Rendszeresen távolítsa el az állott ételeket, és tisztítsa meg a munkalapokat a morzsáktól vagy a kiömlött ételektől. A konyha és az étkező azok a helyiségek, amelyek leginkább vonzzák a legyeket.
  • Szemét: A nem biztonságos szemetesek valóságos paradicsomot jelentenek a legyek számára. Nemcsak étkezőhelyet biztosítanak számukra, hanem tökéletes helyet a tojásrakáshoz is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a legyek ezen a preferencián keresztül különböző kórokozókat terjeszthetnek, és szennyezhetik az élelmiszereket.
  • Nedvesség és piszok: Az ápolatlan sarkok, ahol felgyülemlik a nedvesség, a kiömlött italok, valamint a piszkos edények és mosogatók szintén mágnesként hatnak a legyek számára. A takarítás elengedhetetlen ahhoz, hogy megszabaduljunk a bosszantó rovaroktól.

Permetezze be az ablakkereteket. A legyek távol maradnak

Amikor szép az idő, nehéz lenne lemondani otthonunk szellőztetéséről. Sajnos nemcsak a friss levegőt engedjük be, hanem a nyitott ablakok zöld utat adnak a betolakodó rovaroknak is. Nézzük meg tehát, mit nem szeretnek a legyek, hogy hatékonyan elriasszuk őket a látogatástól.

Készítsünk egy egyszerű és olcsó keveréket, amelynek illata elriasztóan hat a hívatlan vendégekre. Te mivel permetezed be az ablakodat a legyek ellen? Keverj össze ecetet és vizet egyenlő arányban. Öntsd egy szórófejes flakonba, és vidd fel az ablakkeretekre. A legyek hátraszaltót fognak csinálni. Ezt a módszert azonban gyakran kell ismételni, mivel a szag idővel elillan.

Hogyan szabadulhatsz meg a legyektől otthonodban?

Nem rajongsz az ecetszagért? Semmi gond, a legyek elleni házi szerek között számos más aromás termék is van, amelyek javítják a rovarok elleni küzdelmet. Tegyél egy narancsot vagy almát az ablakok mellé néhány darab szegfűszeggel beleszúrva. Vigyázz azonban, hogy ne hagyj túlérett gyümölcsöt az ablakpárkányon.

Az is jó ötlet, ha az ablakokat és az ajtókat szegfűszegből készült főzettel permetezzük be. Tegyünk körülbelül egy tucat szegfűszeget egy liter forralt vízbe. Hagyjuk a folyadékot kihűlni és besűrűsödni, majd öntsük egy szórófejes flakonba, és vigyük fel a keretekre.

Légyriasztó növények

A legyek problémájának egy másik módja a lakásban való kezelésének különösen érdekes lehet azok számára, akik szeretik magukat gyógynövényekkel és dísznövényekkel körülvenni. Ha az ablakpárkányra teszünk egy cserepet, az is segít megszabadulni a lakásba nagyrészt betolakodó rovarok problémájától.

A legyeket elriasztó illatok jellemzőek:

  • Menta,
  • bazilika,
  • levendula,
  • muskátli,
  • rozmaring.