Menü Bezárás

„Kihagytam az apámat az esküvőmről – összetört a szíve, de nem érdemli meg a megtiszteltetést”

Ha terveztél már valaha esküvőt, pontosan tudod, mennyire trükkös lehet meghozni bizonyos döntéseket úgy, hogy ne sérts meg senkit, hogy mindenkinek az igényeinek megfelelj, de mivel mégiscsak a te esküvőd, azért hadd legyen már úgy, ahogy te akarod! Bár ideális esetben a forgatókönyv magától alakul, bizony megtörténik, hogy az események eltérnek a megszokottól.

Egy menyasszony arról számolt be, szándékosan hagyta ki az édesapját a ceremóniáról, mert úgy gondolja, a férfi nem érdemli meg a megtiszteltetést, hogy az oltárhoz vezesse őt.

Igen, a menyasszonyt általában az apa kíséri végig a templomban, de a nő részletesen elmagyarázta, inkább összetörte az apja szívét, minthogy engedjen a hagyományoknak.

Az ara a Reddit-en osztotta meg a történetét, miszerint „bonyolult” a viszonya az édesapjával, ezért úgy döntött, az édesanyját kéri meg, hogy a közelgő esküvőjén az oltár elé kísérje őt. Ő volt az „állandó támasz” az életében, nem pedig az apja – érvelt a menyasszony, aki ezzel a kijelentésével tört döfött az apukája szívébe.

„Két hónap múlva férjhez megyek. A kapcsolatom az apámmal mindig is bonyolult volt. A szüleim elváltak, amikor 10 éves voltam, és apám ezután nem sokat volt a közelemben. Új családot alapított, én pedig úgy éreztem, hogy már nem vagyok számára prioritás. Anyukám nagyjából egyedül nevelt fel” – mesélte a nő.

„Ahogy közeledik az esküvőm napja, édesapám kifejezte, mennyire izgatott, hogy végigkísérhet az oltárhoz. Ez az a pont, ahol a dolgok irányt váltanak. Anyukám volt az állandó támaszom, és mindig is úgy képzeltem el, hogy ő kísér az oltárhoz. Ő ott volt életem minden fontos pillanatában, míg apám többnyire távol volt.

Beszélgettem apámmal, és elmondtam neki, hogy mit érzek. Elmagyaráztam, hogy azt szeretném, ha anyukám kísérne az oltárhoz, mert ő az, aki mindig ott volt mellettem. Apámnak megszakadt a szíve, és azzal vádolt, hogy büntetem őt a múltért. Azt mondta, azt hitte, hogy mi már túlléptünk mindenen” – adta ki magából a fájdalmát a nő, akit most az egész családja „túl szigorúnak” ítél.

A testvérei szerint nem kellene ezt tennie, inkább rendbe kellene hoznia az apjával a viszonyát, melyhez ez az első lépés több mint tökéletes lenne. Így fogalma sincs, mitévő legyen, hogy senkit ne bántson meg, de a szabad akaratáról sem szeretne lemondani.

A kommentelők arra biztatták a menyasszonyt, maradjon meg az elvei mellett, és kövesse a céljait. „Nem az apádat bünteted, hanem inkább az anyádat jutalmazod. Miért ne kaphatná meg a saját pillanatát?” – írta valaki.

Egy másik pedig hozzátette: „A te esküvőd, a te döntésed. Ráadásul ő nem volt ott neked szülőként, szóval miért őt érné a megtiszteltetés, hogy elkísérjen téged?” Forrás