Menü Bezárás

„Egy hónap múlva férjhez megyek, de le akarom mondani az esküvőt, komoly kételyeim vannak”

Egy menyasszony, aki elbizonytalanodott az esküvőjével kapcsolatban, a Reddit felhasználóihoz fordult tanácsért.

Elmondta, hogy a tervek szerint alig egy hónap múlva kellene férjhez mennie, és bár egyre biztosabb benne, hogy nem akar hozzámenni a vőlegényéhez, nem akar csalódást okozni a szeretteinek, és attól fél, már túl késő lemondani az esküvőt.

„Teljesen tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy mit tegyek. Szinte pontosan egy hónap múlva kellene férjhez mennem, de most nem tudok úgy gondolni az esküvőre, hogy ne lenne borzalmas hányingerem” – írta a fórumon, majd elárult néhány részletet a vőlegényével való kapcsolatáról, és arról, miért bizonytalanodott el.

„Hét éve vagyok vele, és ez idő alatt komoly hullámvölgyeink voltak. Két évvel ezelőtt jegyeztük el egymást. Volt egy másfél évvel ezelőtti időszak, amikor különváltunk, nem sokkal az eljegyzés után. Egy évvel ezelőtt vettünk egy házat közösen, mert anyagilag így volt értelme, de már akkor is voltak fenntartásaim” – magyarázta.

„Egy évvel ezelőtt még izgatottan vártam a házasságot, és boldogan tervezgettem az esküvőt, de az elmúlt 3 hónap nagyon rosszul alakult” – folytatta a nő.

Elmondta, hogy a vőlegénye rendkívül diszfunkcionális családból származik, és a szülei éppen válnak. Bár alapvetően kedves ember, nehezen tudja kezelni az indulatait, és rendszeresen vannak heves kirohanásai. „Az elmúlt 7 hónapban terápiára jártam, és ez idő alatt rájöttem, hogy az időm nagy részét azzal töltöm, hogy megpróbálom nem feldühíteni őt.”

A nő elmondta, hogy a legkisebb apróság is feldühíti a vőlegényét, és bár fizikailag soha nem bántotta, ijesztőnek találja a viselkedését, és az elmúlt időszakban igyekezett inkább távolságot tartani tőle. „Az elmúlt 3 hónapban egyre több időt töltöttem azzal, hogy az erdőbe menekültem túrázni.”

De nem ez az egyetlen probléma a kapcsolatukban. A menyasszony azt is leírta, hogy nagyon kevés közös elfoglaltságuk van, mivel nagyon különböző személyiségek – ő például imád a természetben lenni, míg a vőlegénye szívesebben marad otthon. Ugyanakkor abban a kevés időben, amit mégis együtt töltenek, egyre többet veszekednek.

„Az elmúlt hónapokban mondtam neki, hogy nem vagyok boldog. Úgy tűnt, hogy nem igazán hallja meg. Minden kirobbanás után bocsánatot kért, de elég gyorsan újra dühös lett. Az utóbbi hetekben teljesen összeomlottam, előfordult, hogy sírtam a munkahelyemen, nehezen kaptam levegőt, vagy szinte megbénultam a félelemtől. Most már tudom, hogy nem akarok hozzá menni. Úgyhogy pár napja ezt meg is mondtam neki.”

A nő vallomása erőteljes hatással volt a férfira, aki megígérte, hogy megváltozik, de a menyasszony úgy érzi, már ez sem lesz elég.

„Nem érzem magamat jobban, annak ellenére sem, hogy mindent megtesz, hogy segítőkész és kedves legyen. Folyton összerezzenek, amikor megérint. A dühkitörései miatt nem akarok tőle gyereket sem, pedig szerintem ez a házasság egyik fő oka. Nagyon fontos a számomra, de nem akarok vele lenni” – vallotta be a nő a fórumon, hozzátéve, hogy lényegében csak azért nem akarja lemondani az esküvőt, hogy ne okozzon csalódást a családjának.

A vőlegényével arról is beszéltek, hogy bár az ünnepséget megtartják, nem teszik hivatalossá a házasságukat, amíg készen nem áll erre, de ez a megoldás is bizonytalansággal tölti el.

A felhasználók többsége azt tanácsolta a nőnek, hogy hallgasson a megérzéseire, és mondja le az esküvőt, ha nem akar hozzámenni a vőlegényéhez, függetlenül attól, mit gondolnak erről mások, és azzal érveltek, hogy a családja biztosan megérti a helyzetét, és elfogadja a döntését, ha pedig már nem tudja lemondani az ünnepséget, rendezhetnek egy családi összejövetelt az esküvő helyett.