Menü Bezárás

7 jele annak, hogy egy férfi örökké szeretni fog!

A szerelem az egyetlen dolog, melyet képtelenség megfejteni. Állandó kérdéseket vet fel, melyekre állandóan keressük a választ, mégsem tudunk semmit biztosan a másik érzéseivel kapcsolatban. A szerelemben semmit nem vehetünk készpénznek, csak találgathatunk – vagy olvashatunk a jelekben, melyek megkülönböztetik a múló fellángolásokat az életre szóló szerelemtől.

A nők sokkal kommunikatívabbak, nyitottabbak az érzelmek terén is, míg egy férfi hozzájuk képest maga a DaVinci kód. De ők sincsenek fából, és bármennyire zárkózottak tudnak lenni, alkalmanként megnyílnak, és a maguk módján bizonyítják az érzéseiket. Létezik 7 kulcsfontosságú jele annak, hogy egy férfi szerelme hosszú távra szól – ha észreveszed ezeket, nincs miért aggódnod.

1. Leveti magáról a páncélt, és felvállalja a sebezhetőségét

Egy nehéz nap után, amikor semmi sem a tervei szerint alakult, amikor a stressz és a kudarc kikészítette, hazaérve általában bezárkózik vagy inkább megnyílik, és beavat a frusztrációi világába? Ha utóbbit választja, az jó jel. A férfiak ugyanis az erő képviselői, akiknek érzelemmentesen „kell” tűrniük a nehézségeket. De ha úgy dönt, hogy előtted leveti ezt a páncélt, felfedi a sebezhetőségét, leteszi a terhet, ez egy hatalmas pozitívum egy kapcsolatban.

„Ha önmagad lehetsz, és kényelmesen elengedheted magad, akkor a kapcsolatod jó irányba halad”erősíti meg Shannon Chavez, pszichológus és párterapeuta. „Akkor műveljük a szeretetet, amikor megengedjük, hogy legsebezhetőbb és legerősebb énünket mélyen lássuk és megmutassuk, amikor bizalommal, tisztelettel, kedvességgel és szeretettel tiszteljük az ebből a felajánlásból kinövő lelki kapcsolatot” – fogalmazta meg velősen Brené Brown.

2. Egyetért veled a nagy dolgokban

Ahhoz, hogy két ember egy irányba haladhasson, kulcsfontosságú, hogy a nagy dolgokban ugyanazokat az elveket vallják a magukénak. A közös jövő alapvető szempontjairól van szó, azokról a döntésekről, melyek mindkettőtök számára egyformán fontosak (és nem azért, mert egyikőtök jobban akarja, a másik pedig enged). A gyerekvállalás, a családi értékek, a pénzügyek és életcélok mind ebbe a kategóriába tartoznak. Ha ezekben megvan az egyetértés – és nem a kompromisszum! – akkor a kapcsolat valóban hosszú távra íródott.

3. Mindketten nyugodtan mondtok nemet

Azok, akik őszintén tisztelik és szeretik egymást, ugyanúgy tudnak nemet mondani, mint igent anélkül, hogy félelemtől tartanának, vagy elutasítottnak érezzék magukat. Az a képesség, hogy a határokat világosan és tisztelettudóan kommunikáljuk, az egészséges kapcsolatok egyik sarokköve, amely biztosítja, hogy mindkét partner meghallgatva, tiszteletben tartva és megbecsülve érezze magát.

Arról van szó, hogy egyensúlyt kell teremteni a személyes szükségletek és a kapcsolat szükségletei között, elősegítve a kölcsönös tisztelet és megértés környezetét – magyarázta Randi Gunther, klinikai pszichológus és házassági tanácsadó a Psychology Today-nek.

4. Elfogad téged olyannak, amilyen vagy

Gyakori betegsége egy párkapcsolatnak, hogy ha megszerettünk valakit, megpróbáljuk megváltoztatni, a saját igényeink szerint alakítani őt. Hosszútávon azonban ez frusztrációhoz, nehezteléshez és a szerelem elmúlásához vezet minket. Ellenben, ha elfogadjátok egymást minden hibátokkal együtt, az erős jele annak, hogy a szerelem tartósnak bizonyul.

Az elfogadás nem attól függ, hogy valaki megfelel-e bizonyos kritériumoknak. Ez a fajta elfogadás a feltétel nélküli szeretet jellemzője, amikor megérted és értékeled a másik ember lényegét, egyéniségét anélkül, hogy bármit is változtatnál rajta – magyarázza David Tzall, pszichológus.

5. Ti, mint pár, nem tartjátok számon a pontokat

Egy olyan párkapcsolatban, ahol az életcélok közösek, ahol két kerék hajtja a malmot, ott lényegtelenné válik annak összeszámlálása, hogy ki mivel járult hozzá a folyamathoz. A tettek mögött nem a viszonzás vágya, hanem a másik jólétével és boldogságával való őszinte törődés áll. Ez az önzetlenség és nagylelkűség pedig nem más, mint az igaz szeretet alapja, az érzelmi érettség mély szintje, ami minden bizonnyal kiállja az idő próbáját.

6. Teret enged neked a kapcsolaton kívül

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat hosszútávon működhessen fontos, hogy a „mi-n” belül az „én” és a „te” is megmaradjon. „A legjobb párkapcsolatok azok, ahol mindkét partner elég biztonságban érzi magát a másik mellett ahhoz, hogy támogassa a párja kapcsolaton kívüli szenvedélyeit”magyarázza Alyssa Park, házasságközvetítő.

De ez csak akkor gyümölcsöző, ha nem esünk túlzásokba, hogy a „mi-nek” ugyanannyi teret adunk, mint az „énnek” a viszonyban. Így kerülhető el a társfüggőség (amit a partnerre való túlzott érzelmi vagy pszichológiai ráutaltság jellemzi, gyakran a saját szükségletek és vágyak rovására), és marad meg az egymásra utaltság (ami egy egészségesebb egyensúlyt jelent, ahol mindkét partner támogatja egymást, miközben fenntartja saját identitását, érdeklődési körét és társadalmi körét is).

7. Nem hasonlítjátok össze a kapcsolatotokat másokkal

Az egyik legegészségesebb dolog, amit megtehetsz magadért, hogy mindig a saját mércédhez hasonlítod magad, és nem másokhoz. Ez pedig a kapcsolatodra is érvényes. Ahhoz, hogy tartós és boldog szerelmi viszonyod legyen, el kell felejtened a múltat és ki kell zárnod a környezetedet. Ne a régit akard újjáéleszteni az újban, és ne a másét akard a magadénak tudni – az erős kapcsolat kulcsa az, hogy mindig a közös, egyedi útra összpontosítsunk.