Menü Bezárás

Egy hatékony módszer a kiszáradt, berepedt sarkak ápolására!

Gyakori probléma a sok kellemetlenséggel, akár fájdalommal járó kiszáradt, repedezett sarok, és nem is szép látvány, főként most nyáron, szandálszezon idején.

repedezett-sarok

A sarkakon lévő bőrszövet sajnos nem kap elég figyelmet, pedig rendszeres ápolásával elkerülhető lenne a kényelmetlenség. Főként a hidratálás elengedhetetlen, hiszen a száraz időjárás, a nagy meleg, a kiszáradást okozó szappanok, hozzájárulnak a sarkak állapotának romlásához.

A sarkakat borító bőrszövetek puhításában segítenek a rövid ideig tartó, citromleves lábfürdők, mivel a citromsav segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, utána pedig érdemes bekenni olívaolajas, levenedulaolajas, citromlés kencével a sarkakat, mert ezek remekül hidratálják a bőrt.

Egy vékony vazelinréteg is sokat segít, ha bekentük a sarkainkat, talpunkat, húzzunk egy zoknit és úgy feküdjünk lesz. Az is nagyszerű bőrradír, ha olívaolajjal elkeverünk kevés barna cukrot, és azzal alaposan átdörzsöljük a sarkakat, hogy megpuhuljanak.

Íme, 11 lépés, hogy olyan puha sarkaink legyenek, mint a babáknak!

1. Mossuk meg alaposan a lábunkat, használjuk antibakteriális gélt, és egy habszivacs segítségével dörzsöljük át a sarkainkat, talpunkat.

2. Legalább egy héten egyszer áztassuk be citromleves vízbe a lábunkat, hogy az elhalt hámsejtektől megszabaduljunk.

3. Naponta pár órára kössünk ecetes borogatást a sarkunkra

4. Egy percig engedjünk meleg vizet a lábunkra, majd váltsunk át hidegre. Ez a módszer serkenti a vérkeringést az alsó végtagokban.

5. Áztassuk 15–20 percre be a lábunkat szódabikarbónás meleg vízbe, majd habkővel súroljuk meg alaposan, ezután töröljük szárazra, és kenjük be hidratáló krémmel.

6. Olívaolajból, levendula illóolajból, citromléből és szódabikarbónából készítsünk krémet, kenjük be a sarkunkat, hagyjuk pár percig hatni, majd öblítsük le, és töröljük szárazra.

7. Kevés vazelinnel kenjük be a kiszáradt sarkakat, majd húzzunk zoknit, és bújjunk ágyba. Reggel mossuk meg a lábunkat.

8. Masszírozzuk meg a talpunkat, sarkunkat, kenjünk be egy szelet ananásszal. A gyümölcs enzimei megpuhítják a bőrt.

9. A lanolin és rózsavíz csodásan hidratálja a sarkakat, ezért keverjünk krémet belőlük és használjuk bátran a készítményt.

10. Naponta masszírozzuk meg a talpunkat, sarkainkat, hogy beinduljon a vérkeringés.

11. Viseljünk kényelmes, puha lábbeliket, ezzel megakadályozhatjuk a bőrkeményedések kialakulását.

Vélemény, hozzászólás?