Menü Bezárás

Esküvői rémálom: A vendégek tömegesen mondják le a meghívásokat a menyasszony szabályai miatt!

Minden menyasszony tökéletes esküvői napról álmodik. Bár van néhány dolog, ami általában nem a terv szerint alakul, mint például a ruha, a helyszín vagy a vendéglátás körüli folyamatok.

Egy leleményes menyasszony azonban kitalálta, hogyan valósíthatná meg, hogy az esküvője zökkenőmentesen zajlodjon. Hamarosan rájött azonban, hogy nem mindenki ért egyet az elképzelésével.

Olvasd tovább, hogy megtudd, mi történt…

Egy leendő menyasszony a népszerű ‘AITAH’ (Én vagyok a bunkó?) subreddit csatornán kérte ki a felhasználók véleményét az esküvő tervezéssel kapcsolatosan.

A menyasszony leírta, hogy ő és vőlegénye megfogalmazott néhány esküvői szabályt, amit el is küldtek a meghívottaknak, akik ezután sorra mondták vissza a meghívásokat.

A poszt elején hangsúlyozta, hogy mielőtt bárki azt hinné, hogy ő egy „hisztis” menyasszony, aki a vőlegénye akarata ellenére hozta ezeket a szabályokat, szeretné tisztázni, hogy a vőlegénye is teljes mértékben támogatta ezeket a szabályokat.

Ezután részletezte a szabályokat egyenként.

A pár „telefonmentes ceremóniát” szeretett volna. A vendégek nem használhatták a telefonjaikat sem a ceremónia, sem az azt követő vacsora alatt, kivéve, ha „súlyos” vészhelyzetről volt szó. Míg a vendégek megértették, hogy a ceremónia alatt nem használhatják a telefonjukat, a vacsora alatti telefonhasználat tilalmát már túlzásnak találták.

Néhányan, akik otthon hagyták a gyermekeiket, azt mondták, hogy szükségük van a telefonjukra, hogy ellenőrizhessék őket, de a menyasszony kijelentette, hogy ha a kicsgyermekes szülőkkel kivételt tesz, akkor mindenkivel meg kellene tennie. Azt írta: „A gyerekek ellenőrzése nem vészhelyzet. Ha valami komolyabb történik, úgyis megtudod.”

A pár szigorú öltözködési szabályokat és színsémát is előírt. A vendégeknek csak fekete ruhát viselhettek, a nők hosszú ruhát, a férfiak pedig szmokingot. Nem lehetett kivétel. Az egyik nagynénje, aki nemrég veszítette el a férjét és épphogy visszatért a színesebb ruhákhoz, szintén nem kapott kivételt, még akkor sem, ha a fekete ruhában most depressziósnak érezte magát. A jövőbeli sógornője, aki testképzavarral küzd, szintén nem kapott kivételt, pedig ő mindig nadrágot viselt, hogy kényelmesebben érezze magát.

A koszorúslányok ruháit hónapokkal előre megrendelték, és arra kérték őket, hogy tartsák meg a testsúlyukat; Hogy ezt biztosan elérjék, egyenek kevesebbet vagy akár többet, ha a helyzet úgy kívánja.

A menyasszony anyja felháborodott ezek miatt a szabályok miatt, és azt mondta neki, hogy az esküvője kezdettől fogva kudarcra van ítélve. A koszorúslányok is fenyegetőztek azzal, hogy kilépnek, és az esküvői vendégek az utolsó pillanatig sorra mondták le a részvételt.

A koszorúslányok egyikének lánya lett volna a virágszóró kislány, de ez most nem fog megtörténni. A menyasszony azt kérte, hogy a virágszóró kislány maradjon a szállodában egy bébiszitterrel a ceremónia idejére, de a koszorúslány nem értett egyet ezzel, és inkább a saját anyjánál hagyja a lányát, mivel az esküvői helyszín négyórás autóútra van tőlük.

Hiába értesítették előre a vendégeket a szabályokról, az emberek többsége úgy gondolta, hogy a menyasszony és a vőlegény által felállított szabályok ésszerűtlenek, de ők úgy vélekednek, hogy a vendégek a „bunkók” amiért visszamondják a meghívást.

Sokan annak ellenére, hogy elismerik, hogy minden menyasszonynak és a vőlegénynek joga van a saját kívánságaik szerint megszervezni, a vendégeknek mégis úgy gondolták, hogy ezeket a szabályokat nem tudják betartani, és ezért joguk van lemondani a részvételt.

Összességében a Redditen egyhangúan azt gondolják, hogy a pár követelései voltak ésszerűtlenek.