Menü Bezárás

Az emberek egymásért: Egy igaz történet a visszajuttatott pénztárcáról

Egy barátom mesélte egyszer, hogy egy nap hazafelé menet a metrón talált egy pénztárcát a padlón. Kinyitotta, és látta, hogy van benne valaki személyes irata, valamint némi készpénz.

Azonnal felismerte, hogy a pénztárca tulajdonosának nagyon fontos lehet ez az irat és a pénz, így úgy döntött, hogy megpróbálja visszajuttatni neki.

Az iratokból kiderült, hogy a tulajdonos egy külföldi turista volt, és nem volt könnyű megtalálni a telefonszámát vagy a címét. Végül azonban sikerült kiderítenie, hogy hol tartózkodik a városban, és elment a szállodájához.

Az átadás pillanatában a turista annyira boldog volt és hálás, hogy a barátom úgy érezte, hogy az apró jócselekedete nagy hatással volt rá,és jó érzéssel töltötte el egész napját.

Az eset után a barátom úgy érezte, hogy jó döntést hozott azzal, hogy visszajuttatta a pénztárcát a tulajdonosához. Rájött arra, hogy a legkisebb dolgok is nagy hatással lehetnek az emberek életére, és hogy az ilyen apró jócselekedetek lehetnek azok a dolgok, amelyek segíthetnek abban, hogy a világot jobb hellyé tegyük.