Menü Bezárás

A nővér megszegi a kórházi szabályokat, hogy teljesítse a 75 éves beteg utolsó kívánságát

Carsten Hansen 75 évesen aneurizmát szenvedett Április elején került be egy dániai kórházba. Az aorta aneurizma helyreállítására irányuló műtét hosszú, és gyakran több napig kórházban kell maradnia a betegnek.

Sajnos az úriember nagyon gyenge volt, és nem lehetett elvégezni a műtétet, de a műtét nélkül a belső vérzés miatt néhány óránál tovább nem élhetett.

Carsten utolsó kívánsága az volt, hogy igyon egy pohár fehérbort, elszívjon egy cigarettát és nézze a naplementét. Olyan örömök, amelyeket sokan természetesnek vesznek a mindennapokban.

A kórház azonban megtiltotta a dohányzást az intézményen belül.

Így Carsten, aki egy olyan szobát kapott, ahonnan ki lehetett ülni egy erkélyre, nem gondolta, hogy teljesülhet a kívánsága… egészen addig, amíg Rikki Kvist nővér, úgy nem döntött, hogy megszegi a szabályokat.

Miután megkapta az engedélyt, az úriember hozzátartozói kivitték az erkélyre a pohár fehérborral, meggyújtottak neki egy cigarettát, és az utolsó naplementéjét élvezhette.

“Nagyon barátságos és nyugodt légkör volt. Természetesen ott voltak a családtagok, megérintette őket a tény, hogy meg fog halni. Szomorúak voltak, de meghitt volt.” – mondja az ápolónő.

Miután az ápolónő megosztotta az esetet egy Facebook-bejegyzésben, záporoztak a dicséretek a hozzáállásával kapcsolatban.

“Pontosan így kell lennie, bárcsak én is ezt tehettem volna az apukámért. Milyen jót a családnak. Tisztelem a kórházi személyzetet, amiért emberséget mutatnak” – írta egy felhasználó.

“Ez nem csak egy kórház, hanem egy olyan hely, ahol az emberek még álmodhatnak, még akkor is, ha az élet nem ad több lehetőséget” – írta egy másik felhasználó.

“Ezekben az időkben, amikor az emberség néha elhalványulni látszik, az ilyen üzenetek tartják égve a tüzet. Minden jót kívánok Hansen úr családjának ezekben a nehéz időkben” – írta egy másik személy.

Az utolsó kívánsága után az idős férfi békésen elhunyt.