Menü Bezárás

5 lecke, amit megtanulsz, amikor valaki összetöri a szívedet

Úgy érzed, mintha egy rémálomban élnél, mintha ez nem is a te életed lenne. Egy kapcsolat, amiről azt hitted, örökre szól, egyszer csak véget ért. Olyan űr tátong a lelkedben, amit úgy érzel, soha többé nem tudsz betölteni.

Minden megváltozott, neked pedig meg kell találnod magadban az erőt, hogy tovább tudj lépni. Valahogy egyszerre érzed magadat erősnek és hihetetlenül érzékenynek. De ezzel a fájdalommal olyan leckéket tanulhatsz, amelyek évekig veled maradnak.

1. Nem szűnsz meg egyik pillanatról a másikra szeretni azt az embert, aki fájdalmat okozott neked

Még ha el is hagyott téged, az iránta érzett szeretet nem tűnik el egyik napról a másikra, és a szeretett személy bizonyos értelemben veled marad, mint egy fantom. Eleinte erősen érzed a jelenlétét, de idővel végül csak egy suttogássá halványul a háttérben. És ekkor gyógyulsz meg igazán.

2. Minden percben rá gondolsz

Minden nap eszedbe jut a legkisebb dolgokról is: meghallod a kedvenc dalodat, és érzed, hogy összeszorul a szíved. Elsétálsz a kedvenc helyeitek mellett, vagy meghallod a nevét egy idegen emberrel folytatott beszélgetésben. Bár eleinte nehéz, eljön az idő, amikor majd szeretettel fogsz visszagondolni az együtt töltött pillanatokra, mert olyan lélekként emlékszel majd rá, aki azzá a személlyé formált, aki most vagy.

3. Azok az emberek, akik igazán törődnek veled, átsegítenek ezen a fájdalmon

Amikor a vihar közepén vagy, az egész világod a feje tetejére áll. Azok a tevékenységek, amelyek korábban szórakoztattak, már nem tűnnek olyan fontosnak. Semmi másra nem vágysz, csak arra, hogy megszabadulj ettől a fájdalomtól, és az idő múlásával begyógyuljanak a sebek.

Azok az emberek, akik igazán törődnek veled, ott lesznek melletted, és átsegítenek a nehéz időkön. Megmutatják neked, hogy nem vagy egyedül, hogy törődnek veled, és feltétel nélkül ott lesznek melletted, amikor csak szükséged van rájuk.

4. A lelki fájdalomnak fizikai tünetei is lehetnek

Egy fájdalmas szakítás után konkrét fizikai tünetek is jelentkezhetnek: fájó mellkas, testi kimerültség, kínzó fejfájás az átalvatlan éjszakák és sírógörcsök miatt. Ebben a nehéz időszakban nagyon fontos, hogy vigyázz a testedre – próbálj eleget pihenni, táplálkozz egészségesen, ne hanyagold el magadat.

5. A szíved fokozatosan meggyógyul, és a fájdalom elmúlik

A legnagyobb lecke mind közül, amely hónapokig, évekig, évtizedekig veled marad az, hogy milyen hihetetlen erő rejlik benned, amivel képes vagy begyógyítani azt a sebet, amiről úgy gondoltad, soha nem fog begyógyulni.

A szakítás utáni első időszakban úgy érzed, soha nem fogsz meggyógyulni. De ez lassan, fokozatosan mégis megtörténik. Hagyd, hogy az idő megtegye a magáét, és fedezd fel, milyen erős is vagy valójában. Hamarosan újra meglátod majd az élet szépségeit, és rá fogsz jönni, hogy bármi is történjen veled a jövőben, túl fogod élni azt.