Menü Bezárás

A szívsebész elárulta azt a 4 ételt, amit „feltétlenül kerülni” kell, mert „aktívan mérgezik” a testet!

Ha hosszú és egészséges életet szeretnél, akkor jobb, ha tudatosan figyelsz arra, mit viszel be a szervezetedbe.

Természetesen léteznek olyan genetikai csodával megáldott emberek, akik 100 évig élnek, és azt mondják, hogy a hosszú élet titka a jó ételek fogyasztásában, és az élet szeretetében rejlik, de vannak olyanok is, akik nem vetik meg a káros szenvedélyeket, mégis megélik a szép kort.

A többségünk számára az étel, amit megeszünk, és az ital, amit megiszunk, nagyon hangsúlyosan befolyásolja a szervezetünk működését, így valószínű, hogy a legtöbben tudatosan próbáljuk megválasztani a mindennapi betevőnk minőségét és mennyiségét.

Azonban a TikTok-on is aktív kardiológus, Dr. Jeremy London, készített egy videót, amelyben felsorolja azt a négyféle ételt és italt, amit szerinte mindenképpen érdemes elkerülni és örökre tiltólistára helyezni.

Gyorséttermi ételek

„A legtöbb gyorséttermi láncokban kapható ‘ehető élelmiszertermék’, még csak nem is igazi étel” – mondta a szívsebész.

Mondanunk sem kell, hogy a legtöbb dolog, amit egy gyorsétteremben rendelhetsz, nem igazán képezi részét egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendnek. Természetesen nem arról van szó, hogy ha néhanapján becsúszik egy-két BigMac másnap rögtön szívrohamot fogsz kapni, de ha ez a fajta „táplálék” az étrended jelentős részét képezi, érdemes átgondolni a dolgokat – írja a Bestjive.com.

Üdítőitalok

Ha a gyorséttermi kaja az első helyen áll a listán, akkor az, amivel ezt általában leöblíted, könnyedén foglalja el a tiltólista második helyet.

Csak a rend kedvéért, a doktor figyelmeztetése „mind a diétás, mind a normál üdítőitalokra” vonatkozik, Dr. London ezeket az üdítőitalokat nemes egyszerűséggel „folyékony halálnak” nevezi.

Az üdítőitalok általában tele vannak cukorral, és ha véletlenül mégsem, akkor olyan összetevőket tartalmaznak, amelyekre a világ bizonyos részein egészségügyi figyelmeztetést adtak ki.

Tejtermékek

Sajnálom, a sajt lehet, hogy finom, és lehet, hogy minden reggel tejet öntesz a gabonapelyhedre, de a szívsebész ezzel abszolút nem ért egyet.

Azt mondta: „Mi vagyunk az egyetlen emlősök, akik csecsemőkoron túl is tejet iszunk, és ráadásul egy másik fajtól származó tejet. Gondolkozz el ezen.”

Azt már mindenki döntse el maga, hogy élete során inkább kiélvezi cheddar vagy a brie sajtok aromáját, vagy elkerülésükkel esetleg nyer magának még néhány évet.

Alkohol

Az alkohol egy konkrét, valódi méreg, amelyet olykor-olykor mégis magunkhoz veszünk, azonban ezzel a döntésünkkel minden egyes alkalommal nagy kockázatot vállalunk.

Az orvos azt mondta, hogy az alkohol „teljes mértékben mérgező a testünk minden egyes sejtjére”, és hozzátette, hogy „még a mérsékelt vagy alkalmi fogyasztás is” végül ártalmas lehet.

Végezetül pedig Dr. London azt tanácsolta követői számára, hogy „hagyják abba a testük aktív mérgezését”, azonban ehhez alaposan el kell gondolkodnunk a mindennapi életvitelünkön.