Menü Bezárás

“Nem vettek fel egy munkahelyre, mert nem voltam kisminkelve az állásinterjún” – Állítja egy 30 éves nő

Egy 30 éves New York-i nő, Melissa Weaver állítja, hogy smink hiányában nem vették fel egy technológiai cég HR-osztályának pozíciójára. Egy TikTok videóban mesélte el, hogy bár az állásinterjún minden kérdésre megfelelő választ adott, a felvételiztető szerint az ok az volt, hogy nem sminkelte ki magát.

“Minden kérdésre jó választ adtam. Régebben én is interjúztattam, tudom, hogy mennek a dolgok. (…) A hajam szépen be volt szárítva, csinos felső, blézer volt rajtam, még fülbevaló is, de csak egy kis szőlőzsírt tettem az ajkaimra, sminket nem. Alapból sem szoktam, mert irritálja a bőröm és a szemem” – részletezte a helyzetet Weaver, aki tavaly december óta keresett munkát.

A nő értetlenségét fejezte ki azon, hogy smink hiányában nem találták megfelelőnek a pozícióra, és felvetette, hogy az ilyen típusú döntések esetleg törvényellenesek lehetnek az Egyesült Államokban. A TikTokon megosztott videó alatt sokan biztatták, hogy perelje be a céget, amiért a kinézet alapján döntenek. Melissa Weaver kihangsúlyozta, hogy tudomása szerint illegális az Egyesült Államokban életkor, faj, nem, vallás vagy szexualitás alapján megkülönböztetni valakit.

@_melissaweaver Does wearing make up to work make a difference? #work #corporate #career #interview #job #jobsearch #makeup #jobinterview #opinion #advice #women ♬ original sound – Melissa