Menü Bezárás

Kémkedik utánad a telefonod kamerája? Egy nagyon egyszerű módon ellenőrizheted

Nem árt, ha az ilyen dolgokat ellenőrzés alatt tartjuk.

Mindenkinek, aki aktívan használja mobiltelefonját, bizonyos mértékig számolnia kell a kémkedés kockázatával.
Azonban az igazság az, hogy ez nem olyan egyszerű annak, akinek nincs hozzáférése a telefonodhoz. Azonban egyikünknek sincs erre semmiféle garanciája, ezért elhoztuk neked azokat az egyszerű módszereket, amelyekkel növelheted a biztonságodat.

Sokan közülünk nem is tudják, hogy a telefonunkra telepített alkalmazások némelyikének a kamerához való hozzáféréshez a mi engedélyünkre van szüksége.

Ha nem engedélyezzük ezt a hozzáférést, az alkalmazások nem működhetnek megfelelően. Pont emiatt kémkedhet utánunk a telefonunk kamerája. Ezért nem árt időnként ellenőrizni, hogy mely konkrét alkalmazásoknak adtunk állandó hozzáférést.

Gyakran elhamarkodottan, és sokszor anélkül, hogy elolvasnánk az ilyen engedélyeket jóváhagyjuk. Abban az esetben, ha Androidos telefonod van, egyszerűen ellenőrizheted. Ne feledd, hogy ez a hozzájárulás nem mindig szükséges az alkalmazás működéséhez. Ha az alkalmazás használatának valamelyik szakaszában szükség van rá, akkor az ilyen információk megjelennek, és akkor megadhatod ezt az engedélyezést.

Hogyan ellenőrizheted, hogy a telefonodon mely alkalmazásoknak van engedélyük a kamerához való hozzáférésre?
Menj az „Engedélykezelő“ menüpontba. Ehhez kattints a „Beállítások“, majd az „Adatvédelem“ menüpontra. Ezután nyomd meg az „Összes engedély“ gombot majd az Engedélykezelő menüjében válaszd ki a listából a „Kamera“ opciót.

Megjelenik az összes olyan alkalmazás, amelynek engedélyt adtál a kamerához való hozzáférésre. Ezeket tetszés szerint módosíthatod.

És mi a helyzet a weboldalakkal?

Ennek ellenőrzéséhez lépj be a böngésződbe (Chrome) és kattints a jobb felső sarokban lévő 3 pontra. Válaszd ki a „Beállítások“, majd azon belül a „Webhelybeállítások“ menüpontot, és végül ezen belül a „Kamera“ menüpontot. A „Kamera“ kiválasztásakor megjelenik egy lista azokról a webhelyekről, amelyek hozzáférnek a kamerádhoz és kémkedhetnek utánad.