Menü Bezárás

A betegség gondolata vonzza a betegséget – a legjobb technikák, amelyekkel megőrizhetjük a lelki békénket és az egészségünket

Léteznek technikák a lelki békénk és az egészségünk megőrzésére.

Azok az üzenetek, amelyeket valamilyen hatóság közöl, rendszerint hipnotikus hatással bírnak a hétköznapi emberre, mert egy felsőbb „hatalomtól” erednek. Akár egy orvostól, bírótól, rendőrségtől, a médiától vagy a kormánytól származik – mind hosszú távon hatást gyakorol a hétköznapi ember elméjére és szívére. „Sürgősség, súlyos, gyógyíthatatlan, nem műthető, agresszív, invazív, áttét, halálos, betegség, vírus” – mindezek a szavak, és még sok más hasonló kifejezés, beépülnek a memóriánkba, és negatív hatással vannak a jövőbeli cselekedeteinkre.

Alexandru Pleşea pszichológus véleménye szerint ezek a szavak beépülnek a memóriánkba, és ennek eredményeként az ember reakciói félelemből, nem pedig bátorságból erednek majd.

„Az embernek azonban hatalmában áll, hogy ellenőrizze a test funkcióit: érzékeli az ujját, amely végigsiklik a telefon képernyőjén, a szemét, amely ide-oda néz, a hangját, amivel beszél, a szíve dobogását, és azt az érzést, amit az olvasott szöveg vált ki belőle. Ha ezeket a funkciókat meg tudja figyelni, és az ellenőrzése alá tudja vonni, akkor a félelem csökken, és az önkontroll növekedésével fokozatosan eltűnik.” – magyarázza a pszichológus.

Technikák a lelki béke és az egészség megőrzésére

Annak érdekében, hogy csökkentsük a félelmet, és kialakítsuk a belső békét, a szakértő 10 gyakorlatot javasol:

1. Legfeljebb 15 perc TV / Rádió / Internet naponta – csak azokat az információkat olvassuk/hallgassuk, amelyek érdekelnek.

2. A szeretteinkkel folytatott beszélgetésekben kerüljük azokat a témákat, amelyektől mindketten félünk.

3. Arra összpontosítsunk, amit el akarunk érni, nem arra, ami éppen megjelenik, megtörténik.

4. A betegség gondolata vonzza a betegséget. Mivel a gondolatnak ereje van, annak mindig produktívnak kell lennie, soha nem pusztítónak.

5. Végezzünk relaxációs gyakorlatokat, amikor lefekszünk: minden izom, ideg és csont fokozatosan ellazítható mentális döntéssel.

6. Gyakoroljuk az önszuggesztiót. Figyeljünk oda a be-és kilégzésre, hogy tisztítsuk a tüdőt és a vért.

7. Az immunrendszert a mozgások, érzelmek és gondolatok ellenőrzése segíti. Ha ezekre nem fordítunk megfelelő figyelmet, megjelennek a különböző betegségek.

8. Ne a halálos áldozatok, fertőzöttek, betegek számára összpontosítsunk. Figyeljünk inkább a saját értékeinkre és szándékainkra.

9. Maradjunk a jelenben, ne képzelődjünk. A képzelődés a betegség felé vezető út, a jelenben maradás az egészség útja.

10. Okozzunk kellemes pillanatokat másoknak: lepjük meg, ajándékozzuk meg őket, bókoljunk, írjunk szerelmes üzeneteket, stb.

Alexandru Pleşea, akit a közvélemény az Elme Edzőjeként ismer, szociológus, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta és neuro-lingvisztikus programozásban jártas oktató. Három különféle oktatási rendszerben tanulmányozta az emberi elme természetét – az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Romániában, és több mint 10 éve szervez tanfolyamokat és képzéseket Romániában, annak érdekében, hogy az emberek megismerjék, milyen lehetőségeik vannak, ha szellemi erőforrásaikat használják, és hogy felhívja a figyelmet azokra a képességekre, amelyek elménk legmélyén rejlenek. Forrás