Menü Bezárás

A fiú az anya halála után kidobja a 90 éves apját az otthonukból és azt állítja, hogy ez kizárólag az ő öröksége

Mikor egy idős férfi felesége elhunyt, magányosnak érezte magát, de úgy gondolta, hogy élete hátralévő részét békében fogja tölteni a házában. Nem tudta, hogy a saját fia fogja kirúgni és megkeseríteni az életét.

Nicolás Chumbimuni békésen élt a perui Ate-ban lévő házában, amíg a felesége meg nem halt. Próbálta feldolgozni a pótolhatatlan veszteséget, az idős férfi látta, hogy fia hozzáállása megváltozott vele és a lányával szemben.

A 90 éves férfi békében szerette volna eltölteni élete hátralévő éveit, de fia olyat tett, ami rémálommá változtatta az életét. Míg a legtöbb vele egykorú idős embernek nem kellett aggódnia, Nicolás áldozatul esett fia gonosz terveinek. A férfinak fogalma sem volt róla, hogy a fia ennyire érzéketlennek bizonyul.

Igazi szándékainak elrejtése

Mikor Nicolás felesége megbetegedett, megengedte a fiának, José Carlos Chumbimuninak, hogy velük éljen a kétszintes rezidenciájában. De az apja nem ismerte az igazi szándékait. Nicolás azt mondta:

“Azt mondta, hogy gondoskodni fog rólunk, de ez hazugság volt.”

A férfi az apja házában maradt, azt állítva, hogy azért van ott, hogy a szüleire vigyázzon. Valódi indítékát egészen addig titkolta, amíg az édesanyja meg nem halt. Nicolás csak ekkor jött rá, hogy mi késztette a fiát arra, hogy ilyen sokáig a mellette maradjon.

Azt állította, hogy a ház az övé

Miután elvesztette a feleségét, Nicolás azt tervezte, hogy élete hátralévő részét a házában tölti. Idős kora nem tette lehetővé, hogy lépcsőt másszon, vagy bot nélkül járjon. Ennek következtében inkább a háza első emeletén szeretett volna élni, de José nem törődött apja kényelmével. Elfoglalta az első emeletet, és arra kényszerítette apját, hogy a felső szinten lakjon.

A gyenge férfi nehezen mászott fel a lépcsőn, de a fiát ez nem érdekelte. Ráadásul José ki akarta rúgni idős apját és nővérét, Rosariót a házból, mert azt állította, hogy az ingatlan az anyja halála után csak őt illeti meg.

Miért érezte magát jogosultnak a házra?

Nicholas lánya, Rosario elmagyarázta, hogy José miért érezte úgy, hogy kizárólag neki jár a ház. “Ő a legidősebb fiú, és mivel a ház az anyám nevén van, mindent meg akar tartani” – mondta.

Rosario szemtanúja volt annak, hogyan változott meg a bátyja viselkedése az édesanyja halála után. Kapzsisága miatt egyáltalán nem törődött az apja érzéseivel.

Jose azt hitte, hogy ő az anyja házának egyedüli örököse, és azt állította, hogy az apjának nincs joga hozzá, mert nem volt házas. Így nem sokkal az anyja halála után José zaklatni kezdte az apját, hogy hagyja el a házat. Nicolással kiabált:

“Kifelé, vénember!”

A növekvő fenyegetések

José kész volt mindenre, hogy kirúgja apját és nővérét a házból, még ha ez azt is jelentette, hogy bántania kell őket. Rosario elárulta, hogy a bátyja halálosan megfenyegette őt és az apját. Hozzátette:

“Többször is nagy botrányt kavart az utcán, és  halálosan megfenyegetett.”

Annak reményében, hogy elűzze a húgát és az apját a házból, José kövekkel is megdobálta őket. Aszomszédok is látták, amint köveket dobált a ház második emeleti ablakába.

Kidobta őket

Amit José az édesanyja halála után tett, az elterjedt. A netezők dühöngtek, hogy a férfi így megkeserítette az apja életét, csak azért, hogy megkaparintsa a házat.

Mikor az egyik helyi hírcsatorna, az ATV Noticias meglátogatta Nicolást, a háza előtt találta őt, ahol a lányával ült. Az idősebb férfi megkérdezésével megtudták, hogy a fia kirúgta őket. A férfi azt mondta:

“Csak nyugodtan akarom leélni az életem hátralévő részét.”

Nicolás soha nem gondolta volna, hogy a saját fia rémálommá változtatja az életét. Ekkor már csak arra vágyott, hogy távol maradjon a fiától.

Szomorú látni, hogy a kapzsiság hogyan űzi el egymástól a családtagokat. Imádkozunk, hogy Nicolás békét találjon élete utolsó éveiben, és reméljük, egyetlen apának sem kell átélnie azt, amit neki.