Menü Bezárás

“A legszomorúbb emberek mindent elkövetnek, hogy másokat boldoggá tegyenek!” – 15 lecke Robin Williamstől!

2014-ben Robin Williams elvesztése az egész világot megrázta. Amit soha nem fogunk elveszíteni, az a tehetsége, az esze és a humorérzéke, valamint a felejthetetlen karaktere, amelyet számos filmalkotásban élvezhetünk.

Következzenek a legfontosabb és legszebb gondolatok a filmlegendától!

1. Válaszd ki a megfelelő embereket

„Régen azt gondoltam, hogy a legrosszabb dolog az, ha teljesen egyedül végzed. De nem így van. A legrosszabb dolog az, ha olyan emberrel élsz, aki mellett egyedül érzed magad.”

2. Tanuld meg meglátni, mi rejtőzik az emberek mosolya mögött

“Úgy gondolom, hogy a legszomorúbb emberek mindig igyekeznek másokat boldoggá tenni, mert tudják, milyen érzés teljesen értéktelennek lenni, és nem akarják, hogy bárki más így érezzen.”

3. Minden balszerencse mögött értékes életleckék rejlenek

“Lesznek nehéz idők, de ezek mindig ráébresztenek azokra a dolgokra, amelyekre nem figyeltél eléggé.”

4. Először a saját kritikádat hallgasd meg

“Nehéz egy olyan cikkről beszélni, amiben rosszat írnak rólad. Olyan, mintha valaki kést mártana a szívedbe. A saját munkámnak én vagyok a legfőbb kritikusa”.

5. Ne aggódj

“Kérlek, ne aggódj annyit. Egyikünk sem tölt túl sok időt a Földön, az élet mulandó. Ha valamikor nehéz helyzetbe kerülsz, pillants fel a nyári égboltra, mikor a csillagok teleragyogják a bársonyos éjszakát.”

6. Az élet akkor kezdődik, amikor 50 éves leszel

„Körülbelül 30 éves koromban volt az életközépi válságom. Amikor elértem az 50-et, ez már nagyon jó volt. Szó szerint az volt életem legfontosabb napja. A dolgok remekül mentek, és eljutottam odáig, hogy már nem harcoltam. ”

7. Néhány helyes döntés megér száz hibát

“Ami jó, az az, ami marad, akkor is, ha mást rosszul csinálsz”.

8. Ne bánd a döntéseidet

“Néha olyan dolgok miatt, amiket tettem, olyan filmek miatt, amelyek nem sikerültek túl jól, azt mondtam magamnak: “Miért tetted ezt?” De végül nem bántam meg őket, mert csodálatos emberekkel találkoztam. Mindig volt valami, ami miatt megérte.”

9. Senki sem tökéletes, de tökéletesek lehetünk egymás számára

“Nem vagy tökéletes, de megnyugtatlak, az a lány, akivel találkoztál, ő sem tökéletes. A kérdés csupán az, hogy tökéletesek vagytok-e egymás számára.”

10. Ne szégyellj egy kis szünetet tartani, és feltöltődni!

“Mindenki azt gondolja, hogy egyfolytában dolgozni kell, mert különben elfelejtenek az emberek. Ez egy igen veszélyes dolog. Néha tarts egy kis szünetet, utána még jobban fognak értékelni”.

11. Használd a képzelőerődet

„A képzelet önmagában működik. Egykeként nőttem fel, így a képzelet szükségszerűség volt, mint egy túlélési mechanizmus.”

12. Becsüld meg, ami igazán fontos

“Nem tudom, mennyi értékem van ebben az Univerzumban, de azt tudom, hogy néhány embert boldogabbá tettem, mint amilyenek nélkülem lennének, és amíg ezt tudom, olyan gazdag vagyok, mint soha máskor”.

13. Soha ne hagyd abba a tanulást

„Sok mindent kell még megtanulni, és mindig vannak remek dolgok. Még a hibák is csodálatosak lehetnek.”

14. Beszélj többet, üzenj kevesebbet

“Tweetek? Ezek a dolog megölik a beszélgetést. Azok az emberek, akik lefotóznak a telefonjukkal, vagy hangfelvételt készítenek, hátborzongatóak. De ha egyszer eljönnek hozzád és elkezdenek beszélni, abba sem hagyják, látod, ahogy villog a piros fény a telefonjukon.”

15. Vigyázz arra, ami azzá tesz, aki vagy

“Csak egy kis szikrája van az őrültségnek. Ha ezt megkaptad, nem szabad elveszítened.”