Menü Bezárás

„A nővérem feleségül ment az ex-vőlegényemhez – gondoskodtam arról, hogy tönkretegyem az esküvőjüket”

A nő és a vőlegénye egy időre szakítottak, nem sokkal azután, hogy elveszítettek egy kisbabát, de egy évvel később adtak még egy esélyt a kapcsolatuknak. Csakhogy a férfinak közben viszonya volt a nő testvérével, és teherbe ejtette őt. Nem sokkal azután, hogy újból szakítottak, a nő megkapta az esküvői meghívójukat, és bevallotta, hogy elvesztette a fejét.

Egy szakítást soha nem könnyű kezelni, de ha az exünk ráadásul egy hozzánk közel álló személlyel, egy családtaggal kezd kapcsolatba, az bárkinek túl sok lehet.

Egy nő a népszerű Reddit-en arról számolt be, hogy a nővére feleségül megy az ő volt vőlegényéhez, miután a kapcsolatuk egy szünetében „meghitt kapcsolatba” kerültek, és a testvére teherbe esett. Nem sokkal később megkapta az esküvői meghívót, és mivel teljesen kiborult, elment, hogy tönkretegye a nővére és ex-vőlegénye esküvőjét.

A nő így magyarázta a helyzetét: „24 éves vagyok, az ex-vőlegényem pedig 27. 13 éves voltam, amikor először kapcsolatba kezdtünk, ő pedig 15. Ő volt az első szerelmem. 20 éves koromban jegyeztük el egymást, és körülbelül 6 hónappal azután megtudtuk, hogy babát várunk. Sajnos pár nappal később elvetéltem. Ez volt életünk legrosszabb pillanata.

Mindig is arról álmodtunk, hogy korán családot alapítunk, ezért ez komoly csapást mért ránk és a kapcsolatunkra is. Mély depresszióba estem, és bevallom, hibáztam, amikor csak a saját veszteségemmel törődtem. Sokat vitatkoztunk, ő részben engem hibáztatott, én pedig azzal vádoltam meg, hogy nem tudja, milyen érzés elveszíteni egy életet, ami benne növekedett. Bántottuk egymást, és elhatároztuk, hogy egy időre különválunk, amiből egy év lett. Továbbra is tartottuk a kapcsolatot, én terápiára jártam, és néha ő is eljött egy ülésre” – mesélte a nő.

Körülbelül egy évvel később úgy döntöttek, adnak még egy esélyt a kapcsolatuknak, de a nő úgy érezte, valami megváltozott, és úgy tűnt, a párja eltitkol előle valamit, ezért úgy döntött, belenéz az üzeneteibe, és megtudta, hogy a vőlegénye az elmúlt évben közelebbi kapcsolatba került 27 éves nővérével, és bár szakítottak, amikor úgy döntöttek, újból megpróbálják együtt, a testvére addigra már teherbe esett.

„Kiderült, hogy a szüleim tudtak erről és néhány barátunk is. Kirúgtam a vőlegényemet, és mindenkivel megszakítottam a kapcsolatot, aki tudott a dologról. Pár héttel ezelőtt megkaptam az esküvői meghívójukat. Valami elpattant bennem, berúgtam, taxiba ültem, és elmentem a szüleim házához, ahol bulit rendeztek a tiszteletükre.

A családom nagy része ott volt, lényegében megjelentem, és mindenki előtt tartottam egy dühös beszédet. A nővérem könnyek között szaladt fel az emeletre, a szüleim pedig azt mondták, szemétség, hogy tönkreteszem az esküvői terveiket. Erre azt mondtam, hogy rendben van, mert tőlem senki nem kért bocsánatot, mindenki azt mondogatta, hogy akkoriban nem voltunk együtt, a dolgok néha csak úgy megtörténnek, a szívnek nem lehet parancsolni, és hogy örülnöm kellene a boldogságuknak” – magyarázta a nő.

Elismerte, hogy a részeg konfrontálódás talán nem a legmegfelelőbb módszer volt a helyzet kezelésére, de nagyon dühös volt, és nem tudta, mit tehetne.

A felhasználók többsége megértette a reakcióját, bár abban egyetértettek, hogy az, ahogy a helyzetet kezelte, valóban nem volt a legjobb megoldás. A nő később azt is hozzátette, hogy a nővére felhívta telefonon, azt mondta, gyerekesen viselkedett, és követelte, hogy küldje vissza az eljegyzési gyűrűjét, amit ő meg is ígért, de azután minden kapcsolatot megszakított a családjával.

Erre a legtöbb hozzászóló azt a tanácsot adta a nőnek, hogy semmiképpen se küldje vissza a gyűrűt. „Ne küldd vissza a gyűrűt. Add el, és abból a pénzből fizesd a terápiádat. Ez a legkevesebb, amit tehetnek érted” – írta az egyik felhasználó. Egy másik pedig hozzátette: „Add el a gyűrűt, és menj el nyaralni!”

„Nem hiszem el, hogy tényleg vissza akarod küldeni. Én apró darabokra törném, és úgy küldeném el nekik, fotókkal együtt arról, ahogy összetörtem” – mondta egy harmadik válaszadó.