Menü Bezárás

A pihe-puha törölközők titka

Hogy van az, hogy a hotelekben mindig olyan puha a törölköző, amilyet te otthon soha nem tudsz elérni mosásnál? Pedig nincs is annál jobb érzés, mint mikor a reggeli vagy esti tusolás után egy bolyhos, meleg törölközőbe burkolózni. Nem szólva arról, hogy a durva tapintású törölköző már ránézésre is egészen másként fest, elhasználódottnak, kopottabbnak tűnik, még akkor is, ha csak nemrég vetted.

A pihe-puha törölközők titkának kulcsa ott van a te háztartásodban is! Nincs szó különleges hozzávalóról, méregdrága anyagokról, csupán néhány okos trükkről, melyek segítségével a törölköző puhaságát megőrizheted vagy visszavarázsolhatod.

Rázd ki!

Mielőtt a mosógépbe dobnád, alaposan rázd ki a törölközőket! Ennek hatására a törölköző anyagának rostjai kinyílnak, így a mosószer jobban a szálak közé tud hatolni.

Számít a mosószer!

A törölközőt bármivel megtisztíthatod, de ha a puhaság is fontos számodra, bizony nem mindegy, hogy milyen mosószert használsz hozzá. Lágyító tulajdonságokkal rendelkező, finom anyagokhoz készült mosószert válassz.

Ne ess túlzásba az öblítővel!

Azt hihetnénk, hogy a ruhák puhaságát szolgáló öblítőből minél több, annál jobb. Pedig nem így van. Ha túl sok öblítőt használsz mosáshoz, a törölközőt tönkre is teheted. Az öblítő beleivódik az anyag szálaiba és elveszi azok nedvszívó képességét.

Használj ecetet!

Öblítő helyett próbáld ki az ecetet! Ha néhányszor ezzel öblíted ki a törölközőket, azokból távoznak a mosószerek és öblítők maradványai, így visszanyerik puhaságukat.

Teniszlabdát a szárítóba!

Meglepő, de bevált trükk, hogy egy tiszta teniszlabdát dobsz a szárítóba a törölközők közé. Ettől a törölközők ránézésre és tapintásra is pihe-puhák lesznek!