Menü Bezárás

A pitbull nem hajlandó elhagyni a menhelyet a csivava nélkül

A pitbull és a csivava két olyan kutyafajta, amely nagymértékben különbözik egymástól, már ha csak a testalkatukat vesszük figyelembe: az egyik hatalmas testű, határozott, energikus, a másik apró ugra-bugra.

A pitbull nem hajlandó elhagyni a menhelyet a csivava nélkül

Kissé hihetetlen, hogy két ennyire különböző kutya valaha jó barátok lehetnek, de az alábbi történet is bizonyítja, hogy “a kivétel erősíti a szabályt”.

Különleges kötelék

A két állat soha egy lépést sem tesz egymás nélkül, és, ha valamiért elválasztották őket egymástól, akkor megállíthatatlanul nyüszítenek. Az otthonuk a menhely, ahol az ott dolgozók hamar rájöttek, hogy csak olyan gazdának lehet örökbeadni őket, akik mind a két kutyát vállalják.

A pitbull és csivava elválaszthatatlanok, mindent együtt csinálnak és soha nem hagyják el egymást, Merrill és Taco a legjobb barátok, és teljes mértékben elválaszthatatlanok.

Közös otthont találni

Számtalan próbálkozás után a menhely munkatársai rájöttek, hogy bizony a két kutyát nem lehet külön gazdiknak örökbe adni. Minél hamarabb meg kellett találni azt a családot, amely hajlandó örökbe fogadni mindkettőjüket, ezért egy felhívást osztottak meg Facebookon: „Ez a két kutya jobban szereti egymást, mint bármelyik házaspár, akik örök hűséget fogadtak egymásnak. Ilyet még nem láttunk a menhely történelmében, valósággal sírnak, ha egy kis időre el kell hagyják a másikat. Ez a különleges páros már egyszer elvesztette az otthonát, és most nem hagyhatjuk, hogy elveszítsék egymást! ”

Nehéz volt olyan családot találni, amely hajlandó örökbe fogadni egy pitbullt és csivavát, ezért fordultak az önkéntesek közösségi médiához. A fényképes felhívás rövid idő alatt közel 14.000 lájkot kapott.

A fotón Merrill az autó hátsó ülésén ül, a kis cuki Taco pedig kidugta a fejét Merrill lábainál. A fotó annyira imádnivaló volt, hogy több mint 26.000-en nézték meg, így sokkal nagyobb lett az esélye annak, hogy szerető családhoz kerüljön a két kutyus. Alig egy hónap telt el, és a megosztásoknak köszönhetően Taco és Merrill gazdára talált, most San Diegóban élnek.