Menü Bezárás

A Plútó a Vízöntőben megváltoztatja a sorsokat: erre az 5 csillagjegyre lesz a legnagyobb hatással!

Bár a Naprendszerünk legparányibb bolygója, mégis az egyik legkülönlegesebb szerep jut neki az asztrológiában. Kevesen tudják, hogy a Plútónak 248 évre van szüksége ahhoz, hogy megkerülje a Napot. Egyike azon kevés bolygóknak, akik alig éreztetik a hatásukat egy emberöltő alatt. Éppen ezért annyira rendkívüli a mostani tranzitja a Vízöntőben – nemcsak megtiszteltetés, hogy megérhettük, hanem a saját bőrünkön élvezhetjük a személyes fejlődésünkre, a tudatalattinkban eltemetett gondolatainkra gyakorolt pozitív hatását.

A Plútó 2024 január 21-én lépett a Vízöntő jegyébe, és idén szeptemberig tartózkodik ott. Ekkor majd rövid időre átvándorol a Bak jegyébe, hogy aztán az év végén ismét visszatérjen a Vízöntőbe, ahol 2043 márciusáig időzik majd.

Ez a húszéves lehorgonyzás csillagászati szempontból kulcsfontosságú, mint ahogyan az is, hogy a Plútó (a tavalyi évet leszámítva) legutóbb az 1700-as évek végén „járt” a Vízöntőben, szóval mindenképp különleges bolygóállásról beszélhetünk.

Ez a kozmikus átmenet mélyreható változások és átalakulások hullámait hozza magával mindannyiunk életében. Mégis, a 12 csillagjegy közül 5-re a legmélyebb hatást fogja gyakorolni – a természetes érzékenységük és az átalakulásra való nyitottságuk miatt.

Fontos, hogy befogadók és fogékonyak legyünk az eljövendő változásokra, és bizalommal és bátorsággal álljunk az átalakulási folyamat elébe.

Íme azon legérzékenyebb jegyek listája, melyekre ez a tranzit különleges befolyással lesz:

1. Halak

A Halak az univerzum finomságainak ismerői, és mély érzékenységgel vannak felruházva. A Plútó belépése a Vízöntőbe arra ösztönzi őket, hogy tekintsenek a belső énjük legmélyére.

Szembesülnek életük olyan aspektusaival, amelyeket eddig talán elkerültek vagy megtagadtak. Ez a bolygóállás arra készteti őket, hogy megvizsgálják és feloldják belső félelmeiket és blokkjaikat, lehetőséget adva nekik arra, hogy megújuljanak és átalakuljanak önmaguk erősebb, hitelesebb változatává.

2. Rák

A Rákok empatikus és érzékeny természetükről ismertek, akik elsősorban a szeretetre és a fényre összpontosítanak. A Plútó belépése a Vízöntőbe mélyreható változást hoz a belsőjükben. Kihívást kapnak, hogy újraértelmezzék a kapcsolataikat, és tisztázzák érzelmi határaikat. Ez az átmenet arra készteti őket, hogy elengedjék a régi fájdalmakat és sérelmeket, és mélyebben kapcsolódjanak a saját szükségleteikhez és vágyaikhoz. Megtanulnak majd hallgatni az intuíciójukra, és nagyobb bizalommal követik a szívüket.

3. Szűz

A Szüzek a részletekre való odafigyelésükről és a világ mélyreható érzékeléséről ismertek. A Plútó belépése a Vízöntőbe lehetőséget ad nekik arra, hogy kiszakadjanak a rutinból, és megnyissák elméjüket az új és forradalmi perspektívák előtt. Ez az átmenet kihívást jelent számukra, hogy átértékeljék a belső értékeiket és megtalálják a belső hangjukat. A Szüzek felfedezik a hatalmat, hogy kifejezzék hiteles igazságukat, és részt vegyenek a személyes átalakulásban.

4. Mérleg

A Mérlegeket a Vénusz bolygó uralja, és művészi érzékenységgel, a szépség iránti megbecsüléssel ruházza fel őket. A Plútó Vízöntőbe való belépése mélyreható változást hoz a kapcsolatok és az élet egyensúlyának megítélésében.

Ez a tranzit lehetőséget ad nekik arra, hogy újra felfedezzék belső erejüket, és megtalálják az egyensúlyt saját és mások igényei között. A Mérlegek felfedezik, hogy hatalmukban áll megteremteni a saját valóságukat, és magabiztosan és elszántan megvalósítani az álmaikat.

5. Ikrek

Az Ikrek alkalmazkodóképességükről és határtalan kíváncsiságukról ismertek. A Plútó belépése a Vízöntőbe kihívást jelent számukra, hogy felfedezzék és váratlan módon tágítsák a tudatosságukat.

Ez az átmenet arra ösztönzi őket, hogy kiszélesítsék a szellemi horizontjukat, és felszabadítsák elméjüket a hagyományos korlátok alól. Az Ikrek felfedezik, hogy hatalmukban áll megteremteni a saját valóságukat, és képesek valóra váltani az álmaikat.