Menü Bezárás

A szegény gyermektelen nő 2,3 millió dollárt örököl a férfitól, aki azt állítja, hogy a fia

Egy szegény hajléktalan nő, aki soha nem házasodott meg és nem volt gyereke, megdöbbent, mikor egy vagyont hagyott rá a férfi, akivel soha nem találkozott, és aki azt állítja, hogy a fia.

Valószínűleg már ezerszer elsétáltál egy Diana Osmondhoz hasonló nő mellett. Diana az a nő, aki a park padján vagy a kapualjban kuporog, a kukában kapirgál, és az utcán alszik.

Diana élete nagy részében hajléktalan volt. Fiatal nőként mentális problémák miatt kórházba került, és a betegsége az utcára vezette. Diana egyedül volt a világban, de mikor meglátott egy nála is szerencsétlenebbet, megolvadt a szíve.

Az egyik leghidegebb tél volt Bostonban, mióta az eszét tudja, és Diana éppen egy menedékhelyen aludt – szerencséje volt, hogy kapott egy ágyat -, mikor megzavarták. Egy gyengéd kéz
a vállát rázva ébresztette fel. Daniele volt az, a menhely egyik önkéntese.

“Diana”, mondta halkan, “Van itt valaki, aki beszélni szeretne veled”. Diana követte Daniele-t a menhely igazgatójának irodájába, ahol egy jól öltözött férfi várta.

“Miss Osmond?” – kérdezte a férfi. “Bart Farring vagyok, Mr. Carlton Hanson ügyvédje.”

“Nem tettem semmi rosszat” – kiáltott fel Diana. “Semmit!”

Daniele megnyugtatóan Diana karjára tette a kezét. “Tudjuk, Diana. Tudjuk, hogy nem tettél semmi rosszat.”

Diana idegesen elhúzta haját az arcából, és elkezdte befonni. “Nem tettem semmi rosszat, és egyetlen ügyvéd sem mondhatja, hogy igen…” – motyogta.

“Miss Osmond “- mondta az ügyvéd. “Nincs bajban, sőt, ez még jó hír is lehet az ön számára. Ön az egyik kedvezményezett, akit Hanson úr végrendeletében megneveztek.”

“Meghalt?” – kérdezte Diana aggódva. “Ha meghalt, akkor ez miért jó hír?”

Az ügyvéd elpirult. “Természetesen igaza van, kisasszony. Hanson úr halála tragédia, de talán valami jó is kisülhet belőle. Mr. Hanson 2,3 millió dollárt hagyott önre – a vagyonának felét.”

“Miért?” – kérdezte Diana gyanakodva. “Miért tenne ilyet?”

“Mr. Hanson szerint” – mondta Farring – “ön az édesanyja…”

“De nekem sosem volt gyerekem, nem, nem volt. Egyetlenegy sem!” kiáltott fel Diana.

“Hanson úr azt mondta, hogy ha ön nem mentette volna meg az anyja, Georgina életét, akkor soha nem született volna meg” – magyarázta az ügyvéd. “És ezzel ön lett a második anyja.”

Diana zihált. “Georgina?” – kérdezte. “Georgina fia volt? De az… olyan régen történt!”

Harminckét évvel ezelőtt Diana egy fiatal lányt talált a sarokban kuporogva, ahol általában aludni szokott. Első reakciója az volt, hogy elszalad, de aztán meglátta, milyen fiatal a lány, és észrevette a gömbölyödő hasát.

“Mit keresel itt?” – kérdezte durván a lánytól. “Ez az én helyem! Az enyém! Hallod? Ez az enyém!”

“Sajnálom” – suttogta a lány. “De nagyon fáztam…”

Diana leült a lány mellé. “Semmi baj. Semmi baj” – szorította össze a tenyerét. “Éhes vagy?”

A lány bólintott, és könnyek töltötték meg a szemét. “Igen. Volt egy kis pénzem, de ez a fickó ellopta a hátizsákomat a buszpályaudvaron, egy másik pedig azt akarta, hogy menjek vele…..”

Diana megijedt. “Nem, nem, soha nem szabad elmenned!” – kiáltotta. “Azok rossz, rossz fiúk. Tessék, egyél egy hot dogot.” Diana átnyújtotta a hot dogot, amit ő maga kapott, és nézte, ahogy
a lány éhesen felfalja.

Diana feldúlt volt. Az utcán nem volt helye egy terhes lánynak, és a hot dogok nem éppen egy várandós anyuka számára javasolt ételek. “Hogy hívnak?” – kérdezte a lánytól. “Én Diana vagyok.”

“Georgina” – mondta a lány. “Georgina West. Gondolom, látszik, hogy terhes vagyok. Nem tudom, mit fogok csinálni. Azt hittem, könnyű lesz munkát találni a városban, és hogy anyám nem fog megtalálni.”

“Elszöktél?” – kérdezte Diana. “Miért tetted?”

Georgina félrenézett. “Szégyelltem magam. És féltem. Anyám figyelmeztetett… Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, már túl késő volt, és elmenekültem.”

“Aggódni fog” – mondta Diana. “Haza kellene menned. Otthon nincsenek rossz, rossz fiúk.”

Georgina sírni kezdett. “Nem tudok” – suttogta. “Egyszerűen nem megy!”

A következő három hónapban Diana éjjel-nappal Georginára vigyázott. Friss gyümölcsöt lopott az árusoktól, és koldult, hogy tejet és tápláló ételeket vehessen. De közeledett a tél, és Diana úgy gondolta, Georgina nem bírja ki a telet az utcán.

Elhatározta, hogy valahogy helyre kell hoznia a dolgokat, különben a baba és Georgina is meghal. Átkutatta Georgina holmiját, és megtalálta az otthoni címét, valamint az otthoni telefonszámát.

Fogott egy marék tízcentest, és elindult egy telefonfülke felé. “Halló?” – suttogta. “Ön Georgina anyukája? Szüksége van rád, kérlek, ne haragudj rá”.

A nő a másik oldalon sírni kezdett. “Kérem, nem vagyok mérges! Csak azt akarom, hogy hazajöjjön!”

Két nappal később Diana elvitte Mrs. Westet Georginához. “Ne légy mérges, Georgina” – mondta. “Csak azt akarom, hogy jól legyél, és a baba is, és anyukád nem haragszik, szeret téged, és azt mondja, hogy a babát is szeretni fogja.”

Diana figyelte, ahogy Georgina és az anyja megölelték egymást. A barátnője most már biztonságban volt, nem lesz semmi baja. “Semmi baj”, mondta Diana magában, miután Georgina elment, “jól vagyok, nem baj, ha egyedül vagyok”. De sok időbe telt, mire Diana megszokta Georgina hiányát.

***

Most, évtizedekkel később, egy ügyvéd volt itt, aki azt mondta neki, hogy a baba, akit sosem látott, férfiként halt meg, és egy vagyont hagyott rá. “Miért?” – kérdezte újra. “Nem értem, miért!”

Az ügyvéd finoman mondta: “Az ügyfelem anyja mindig azt mondta, hogy szerencsés, mert fiának KÉT anyja volt – az egyik, aki a hasában hordozta, és az, aki a szívében hordozta, és ez maga. Mr. Hanson soha nem született volna meg, ha ön nem lett volna.”

Az ügyvéd létrehozott egy vagyonkezelői alapot Diana számára, és újra összehozta Georginával. Régi barátnője szeretetteljes segítségével Diana újra elkezdte szedni a gyógyszereit, és lassan hozzászokott a lakásban való élethez.

Diana régen látott kedvessége eredményezte azt az örökséget, amely Diana számára lehetővé tette, hogy elhagyja az utcát, és elinduljon a gyógyulás útján.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Mindannyian sokat adhatunk egymásnak, még akkor is, ha ez csak egy kedves gesztus. Diana kedvessége megmentette Georginát attól, hogy az utcán haljon meg, és kibékítette az édesanyjával.
  • Azok, akik az utcán kóborolnak, önmaguk számára elveszettek, de a szeretet számára nem. Bármennyire is kétségbeesett és boldogtalan volt Diana, mégis képes volt megadni Georginának azt a szeretetet és támogatást, amire szüksége volt.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Lehet, hogy feldobja a napjukat és inspirálja őket.

Ezt a cikket mindennapi életből vett történetek ihlették, és egy profi író írta. Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés. Minden kép kizárólag illusztrációs célokat szolgál. via