Menü Bezárás

Adósságmentes élet: egy pár konténerből épített gyönyörű otthont magának

Noha az adósságmentes élet elképzelése sokak számára vonzó, a legtöbben mégsem teszik meg a szükséges erőfeszítést, hogy ez megvalósulhasson. Jelenleg azonban a tiny house-ok korát éljük, és úgy tűnik, hogy akadnak páran, akik a kezükbe veszik az irányítást.

Sok minden szóba jöhet, ha az otthonunk felépítéséről van szó, és a szállításra használt konténerek átalakítása is egy lehetőség. Igen, pontosan olyan konténerekre kell gondolni, amilyeneket hajókon is használnak, és amilyent számos filmben láthattunk már. Nemrég belebotlottam egy videóba a YouTube-on, amelyet a Living Big In A Tiny House csatorna tett közzé még 2019 decemberében.

A videó egy pár történetét mutatja be, akik két szállításra használt konténert alakítottak át, és abból építették fel a maguk kis házát. Elmesélik a folyamatot, és részletesen bemutatják az otthonukat. Noha a lakás nagyon kicsi, igazán lélegzetelállító, és őszintén szólva mindenük megvan benne, amire csak szükségük lehet. Jaimie és Dave valóban a lehető legtöbbet kihozták a konténerekből, amelyek közül az egyik 40 láb (12 m) a másik pedig 20 láb (6 m) hosszú. A pár Washington államban él, és az otthonuk egészen elképesztő.

Azonkívül, hogy mindenük megvan, amire csak szükségük lehet, még egy teraszt is sikerült kialakítaniuk az egyik konténer tetején. Azt mondják, hogy mivel Dave mindig is fémmegmunkálással foglalkozott, úgy gondolták, a ház felépítése sem lesz majd olyan ördöngös feladat, és ez így is volt. Ugyanakkor sok megpróbáltatásban volt részük, miközben álomotthonukat építették, de végül sikerült megvalósítaniuk mindent, amit csak szerettek volna.

Ennek a szeretetreméltó párnak már nem kell jelzálog miatt aggódnia, és a saját birtokukon élhetnek. A kemény munka végül meghozta gyümölcsét, és miután hónapokon át minden hétvégén dolgoztak a házon, miközben hétköznaponként munkába jártak, végül sikerült valami igazán egyedit és gyönyörűt létrehozniuk. Ha látni szeretnéd az otthonukat, vess egy pillantást a videóra, mert ezt valóban érdemes megnézni.

Vélemény, hozzászólás?