Menü Bezárás

„Aznap én is meghaltam” – mondja az édesanya, akinek a férje kidobta kisbabájukat a 10. emeletről, majd utána ugrott

Az anya azt kívánja, bárcsak másképp alakultak volna a dolgok aznap, és azt mondta: „Mardos a bűntudat, és ennek soha nem lesz vége.”

„Aznap én is meghaltam” - mondja az édesanya, akinek a férje kidobta kisbabájukat a 10. emeletről, majd utána ugrott

A 34 éves férfi és 8 hónapos kislánya egy 10. emeleti erkélyről zuhantak ki, több mint 24 méter magasról, és mindketten azonnal szörnyethaltak. A gyerek édesanyját azóta is bűntudat emészti, amiért egyedül hagyta a kislányát a férjével.

A 30 éves édesanya, Karina Kugel, úgy érezte, azon a tragikus napon, 2020. június 30-án, ő is meghalt a lányával. Azóta több mint egy év telt el, de Karinát még most is szörnyű bűntudat kínozza, amikor az esetről beszél.

Roman, a kislány édesapja, aznap egyedül volt a 8 hónapos Lagerthával. A rendőrség szerint a férfi részeg volt, és egy ponton kidobta a kislányt a 10. emeleti lakás erkélyéről, majd ő is utána ugrott. Mindketten azonnal meghaltak.

„Én is meghaltam aznap. Tavaly, június 30-án véget ért az életem. Már semmi sem számít.” – mondta Karina. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az erkélyen megtalálták a kislány babakocsiját. A babakocsi közelében egy üres vodkásüveget találtak, tele Roman ujjlenyomataival.

Karina most már tisztán látja, hogy férjével való kapcsolata kimerítette a lelki bántalmazás fogalmát. Körülbelül 12 évig él együtt Románnal Minszkben, és ezalatt folyton ki volt téve a férfi állandó hangulatingadozásainak.

„Sokszor egész nap megalázott és sértegetett minden ok nélkül. Másnap pedig tele volt szeretettel és gyengédséggel.” – idézte fel Karina.

Miután évekig tűrte Roman viselkedését, a nő végül úgy döntött, hogy véget vet a kapcsolatnak. A pár megegyezett, hogy a szakítás után mindketten külön tölthetnek időt a kislányukkal, és haláluk napján Karina Romanra bízta Lagerthát, és elutazott egy üzleti útra.

„Aznap elkészítettem az ebédet, és elmentem, a lányunkat pedig Roman gondjaira bíztam. Egy idő után elkezdett sértegető üzeneteket írni nekem. Aztán arra utalt, hogy tenni fog valamit, amivel megbánt.” – mesélte Karina.

Annak ellenére, hogy megkapta az üzeneteket, Karina soha nem gondolta, hogy Roman valaha is képes lenne bántani a kislányukat.

„A következő 20 percben megtette, amit tett.” – mondta Karina. „Nem hittem volna, hogy képes lenne ártani a lányunknak. Annyira szerette őt. Soha nem bocsátom meg magamnak, hogy vele hagytam a lányomat.”

„Mardos a bűntudat, és ennek soha nem lesz vége.” – tette hozzá Karina. „A lányom temetése után az öngyilkosságot fontolgattam. De a rokonaim és a barátaim soha nem hagytak magamra.”

Az egyetlen dolog, ami tartotta benne a lelket az volt, hogy csatlakozott egy jótékonysági szervezethez. A projekt révén Karina rengeteg támogatást kapott másoktól, és megpróbál megbirkózni lánya elvesztésével.

„Teljesen elmerültem ebben a projektben. Nők egész serege támogat és hisz bennem, és nem hagyhatom őket cserben. Próbálok tovább élni, annak ellenére, hogy nem akarok.” – mondta Karina.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!