Menü Bezárás

„Egészségben, betegségben” – a menyasszony szívátültetése előtt mondta ki a boldogító igent a fiatal pár

Nem mindennapos eset az, hogy olyannyira beleszeress valakibe, hogy a teljes szívedet neki add, majd pár órára rá egy új szívet kapj. Habár elsőre kissé zavarosnak tűnhet az imént lefestett kép, de a következő lány történetéből mindenre fény derül.

Fotó: Lael Nafziger Photography, Kimberly Woods/Facebook

Az Indiana államban élő Kimberly Woods-t már 12 éves korában súlyos szívproblémával kezelték. A komoly szívizom-elfajulásban szenvedő lány esetében félő volt, hogy idővel a szív izmai olyannyira megvastagodnak, hogy azok képtelenek lesznek megfelelőképpen funkcionálni. A családban nem ő az egyetlen, aki hasonló betegséggel küzd, hiszen édesanyja és bátyja is HCM-mel diagnosztizált.

Az elmúlt években Kimberly igen komoly változtatásokat kellett eszközöljön a mindennapjai során, hogy szinten tudja tartani egészségügyi állapotát, ám még ezek sem voltak elegendőek és a lány állapota egyre rosszabbodni kezdett.

Fotó: Kimberly Woods/Facebook

„Azt vettem észre, hogy egyre jobban és jobban fáradok. Aztán 20 éves lettem és éreztem, hogy valami nincs rendben” – mondta Kimberly.

Az orvosok azonnal azt tanácsolták, hogy hajtsanak végre szívtranszplantációt, különben akármikor összeomolhat a lány vérkeringése.

Fotó: Kimberly Woods/Facebook

„Olyan érzésem támadt, mintha a világ azonnal összeomlani készülne a fejünk felett” – nem véletlen Kimberly szavaiban a többesszám, ugyanis vőlegényével, Tony Woods-szal nagy terveik voltak az életben. A fiú próbálta megnyugtatni menyasszonyát, hogy minden rendben lesz és ennek megpecsételése érdekében elhatározták, hogy összeházasodnak.

Az elején még nem akarták nagyon elsietni az esküvőszervezést, ám Kimberly telefonhívást kapott, hogy végre találtak egy olyan transzplantálható szívet, amellyel megmenthetik az életét. Így a szerelmespár csupán néhány nap alatt szervezte meg az álomesküvőjét, ahová csak a legközelebbi barátokat, rokonokat, ismerősöket hívták meg, majd a menyegző napjának estéjén a lány be is feküdt a kórházba.

Fotó: Kimberly Woods/Facebook

A ceremónia egyszerű, letisztult volt és tényleg a kettejük között lévő mérhetetlen szeretetről szólt és csupán néhány órát tartott, ugyanis este Kimberly már úton is volt a Cleveland-i klinika felé.

Tony mindvégig ott volt a közelben és idegesen várta a műtét eredményeit. Szerencsére minden rendben ment és a beavatkozás sikeresnek bizonyult, így a lány már korlátok nélküli életet élhet.

Fotó: Kimberly Woods/Facebook

„Ha vigyáz magára, és ha mi is vigyázunk rá, akkor egy teljesen átlagos, normál életvitele lehet” – magyarázta Dr. Emanuel Finet a Cleveland-i klinika kardiológusa.

A friss házaspár pedig ennél boldogabb már nem is lehetne! Forrás