Menü Bezárás

Egy nő együtt él jelenlegi vőlegényével és volt férjével, aki közben újraházasodott – mindezt a gyerekeik kedvéért

Bár a pár 9 éve elvált, három gyerekük érdekében még mindig együtt élnek. A férfi újraházasodott, a nő pedig jegyben jár, és volt párjával kizárólag a szülői feladatok kötik össze őket. A helyzetük sokak számára furcsának tűnhet, de úgy tűnik, ők elégedettek ezzel a megoldással.

A co-parenting azt jelenti, hogy a szülők megosztják a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatokat, még akkor is, ha már nincsenek együtt. Bár általában ez azt jelenti, hogy már nem élnek együtt, úgy tűnik, néhány esetben akár az a megoldás is működhet, hogy ha továbbra is egy fedél alatt élnek.

„Amikor 9 évvel ezelőtt elváltam a férjemtől, rettegtem, mert nem tudtam, hogyan fogjuk megoldani a három gyerekünk nevelését. Miután több kutatást is végeztem ezzel kapcsolatban, rájöttem, hogy a családunk számára az lenne a legjobb megoldás, ha mindannyian együtt élnénk tovább. Megemlítettem a dolgot a volt férjemnek, Billnek, és ő azonnal beleegyezett. Elhatároztuk, hogy a gyerekeinknek nem kell szenvedniük csak azért, mert mi úgy döntöttünk, nem leszünk többé együtt”magyarázta a háromgyerekes édesanya.

„A gyerekek számára semmi nem változott. Nem kellett folyton egyik lakásból a másikba vándorolniuk, vagy megosztaniuk az idejüket kettőnk között. Stabil környezetben maradtak, ahol abszolút semmi sem változott, kivéve a köztem és az apjuk közötti kapcsolatot” – folytatta a nő.

A döntés, hogy továbbra is egy háztartásban élnek, jelentősen megkönnyítette számukra a helyzetet.

„Nem kellett a váláskor elosztanunk a vagyonunkat, nem kellett azon veszekednünk, hogy kié legyen a ház vagy az autó, és nem kellett három hónapra előre megterveznünk, hogy kinél maradnak a gyerekek.”

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem ütköztek nehézségekbe, és segítségükre volt szükségük a szabályok kialakításában, hogy szokatlan életkörülményeik valóban harmonikusak legyenek.

Ügyvédek, terapeuták és könyvelők is segítséget nyújtottak nekik az ideális körülmények megteremtésében.

Most, 9 évvel később a szülők azt mondják, elégedettek a döntésükkel, és úgy tűnik, a gyerekeik is így éreznek. Ketten közülük már főiskolára járnak, a legkisebb pedig még középiskolás. A család biztos benne, hogy bármilyen kihívást is tartogat számukra a jövő, együtt sikerül megoldásokat találniuk. Forrás