Menü Bezárás

Egyszerre fejezte be az egyetemet apa és lánya: mindketten jelesre végeztek

Az Egyesült Államok számtalan főiskolai hallgatója ezen a héten végre megünnepelhette egy újabb hosszú és kihívásokkal teli tanév végét.

Egyszerre fejezte be az egyetemet apa és lánya: mindketten jelesre végeztek

Az ünnepségen a szokásokhoz híven megosztották a jelenlévőkkel a hallgatók egyedi és különleges élettörténetét, azonban az egyik legmeghatóbb a Galarza diákok története volt. Apa és lánya elhatározta, és végigcsinálta: egyszerre diplomáztak ugyanabban az oktatási intézményben, mégpedig a Suny Buffalo State College-ben. Mindketten jelessel zárták a tanévet!

A Galarza család 2008-ban költözött Puerto Ricóból New Yorkba, az akkor 41 éves Cesar Galarza nem tudott angolul, éppen ezért, míg megtanulta a nyelvet, hegesztőként vállalt munkát. Végül úgy döntött, hogy szociális szakon szeretne diplomát szerezni, és ugyanabba az intézménybe iratkozott be, mint a lánya.

A legtöbb diák egészen biztosan nem örülne annak, ha szüleivel egy iskolába kellene járjon, de Clairmar igazán büszke volt arra, hogy édesapjával együtt tanulhat.

“Így legalább lehetőségünk volt arra, hogy tanuljunk egymástól. Láttam, hogyan tanul, hogyan gondolkodik, bizonyos helyzetekben nagyon motiváló volt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindketten jelessel zártunk” – mesélte a lány.

Cesar reméli, hogy a története ösztönzőleg hat mindazok számára, akik vissza szeretnének menni az iskolapadba, de még a gondolattól is idegenkednek, mert idősebbek vagy nyelvi akadályaik vannak.

“Élő példa vagyok arra, hogy nem számít az, ha későn iratkozol be az iskolába, vagy nyelvi akadályaid vannak, a lényeg az, hogy meg kell próbálni, meg kell tenni minden erőfeszítést azért, amit nagyon szeretnél” – mondta a férfi.

Apa és lánya mindketten a továbbtanulását tervezik. Cesar a szociális munkás szakon szeretne fejlődni, Clairmar pedig a mesterképzést fogja elvégezni. Forrás