Menü Bezárás

Egyszerű trükk, amellyel megtalálhatod lenémított, eltűnt vagy ellopott telefonodat

Ijedten nyúlsz a zsebedhez vagy kutakodsz a táskában, de hiába? Nincs meg a telefonod és lövésed sincs, hogy hová tehetted? Lehet, hogy otthagytad egy boltban, esetleg egy buszon. Az is előfordulhat, hogy éppen otthon van valahol, de nincs rajta hang és lehetetlenség megtalálni.

Biztosan sokakkal előfordult már ez a szerencsétlenség és fejben lejátszódott az egész forgatókönyv, hogy mi fog következni azután. Az összes fontos információ odavész, pótolhatatlan értékek, amiknek könnyes búcsút kell mondani. Nem beszélve magáról a telefonról is, amelyet lehet, hogy nagyon is kedveltél.

A jó hírünk az, hogy nem kell azonnal kétségbe esni, van megoldás, még megkerülhet a telefon vagy rövidebb idő alatt sikerülhet felkutatni a lakásban.

Mind az Andrioid, mind az iPhone készülékeket könnyen megtalálhatod a következő egyszerű módszerekkel.

Android mobilok

Látogasd meg a következő oldalt: android.com/find

Itt nem lesz más dolgod, mint bejelentkezni a Google mail fiókodba és már láthatod is a telefonod pontos helyét. Ez abban az esetben nagyon hasznos, ha nem otthon kallódott el a készülék és azt hiszed, hogy már soha nem láthatod viszont.

Ha éppen otthon nem találod a telefont, akkor itt arra is van lehetőség, hogy kiválassz egy opciót, amellyel a telefon csöngeni kezd, és máris tudod, hogy hol lehet, akkor is, ha nincs rajta hang vagy esetleg túl halk.

iPhone mobilok

Látogasd meg a következő oldalt: icloud.com

Itt be kell jelentkezned az Apple-ID azonosítóddal és jelszavaddal. Ezután ki kell választanod a Find iPhone lehetőséget. Némi lokalizásciós idő után egy térképen meg fog jelenni a mobilod helye.

Ez rendkívül hasznos tud lenni, ha ott hagyod valahol a készüléket, de mivel számos helyen jártál aznap, ki sem tudnád deríteni, hogy mégis melyik ponton vagy önhibádon kívül illetéktelen kezek lenyúlják.

Azt jó tudni, hogy ha nincs bekapcsolva a helymeghatározás, akkor nem sikerül megtalálni a telefont.

Ugyanitt a hangot is fel lehet venni a telefonon.