Menü Bezárás

Ez a 7 jel arra utal, hogy ideje megszakítani a kapcsolatot egy mérgező családtaggal

A család a legerősebb közösség, amibe tartozhatunk, ám csak az abban az esetben, ha a szeretet működteti a benne lévő kapcsolatokat. A családunk a bázisunk, az elsődleges biztonság, ahová bármikor visszatérhetünk és enyhet találhatunk és ahonnan a legtöbb szeretet és támogatást kaphatjuk.

Sajnos egy családban is előfordulhatnak mérgező kapcsolatok, amelyek ahelyett, hogy erősítenének minket, visszarántanak és gyengítenek. Nincs az a rokoni szál, amit kötelezően meg kellene őriznünk, ha teljesen tönkreteszi az életünket.

A következőekben arról a 7 jelről írunk, amelyek arra utalnak, hogy ideje megszakítani a kapcsolatot egy ilyen mérgező családtaggal.

1# Önző

Az ilyen személy mintha képtelen lenni bármit is egyedül elintézni, de csak mintha. Természetesen rendelkezésére áll minden, hogy megoldjon egy feladatot, de sokkal egyszerűbb segítséget kérni, vagy rosszabb esetben rásózni a dolgot valaki másra. Arról nem is beszélve, hogy ha csak egyszer is nemet mondasz neki, eltávolodik tőled. Fordított esetben pedig csak akkor segít, ha kap cserébe valamit.

2# Nem tartja tiszteletben a határokat

Egyszerűen rátelepszik az életedre. Ő az, aki mindent tudni akar rólad és állandóan zaklat az üzeneteivel, hívásaival. Mintha nem tudnál nyugodtan levegőhöz jutni nélküle. Nem tartja tiszteletben a magánszférádat és már nem esik jól beszélgetni sem vele. Sokkal inkább a saját kíváncsisága kielégítésére kérdezősködik, nem pedig a te kedvedért.

3# Ellentmondásosan viselkedik

Túl gyakran és túl hirtelen hullámzik a kedve. Nehezen tudod megítélni, hogy hányadán áll veled, hiszen egyik percben még szeret és dicsér, a másikban már lehord a sárga földig. Érzelmi manipulációval akar a kezében tartani és sokszor kétségbe vonod miatta a józan ítélőképességedet és azt, hogy helyesen cselekszel-e vagy sem.

4# Igazi drámafüggő

Olyan nincs, hogy az ő életében minden rendben legyen. Ha megkérdezed, hogy hogy van, már sorolja is a listát, hogy miért ő a legszerencsétlenebb ember a világon. Szereti hallani a hangját és azt, hogy a figyelemben középpontjában legyen és mindenki őt sajnálja. Ha valami problémádról számolsz be neki, biztos lehetsz benne, hogy mond rá egy sokkal nagyobbat.

5# Állandóan kritizál és ítélkezik

Az építő jellegű kritikára mindenkinek szüksége van, hogy tanulni tudjon a hibáiból és fejlődhessen általuk. Vannak azonban azok az emberek, akik az érdemeidet soha nem ismerik el, ellenben minden ballépésedet kihangsúlyozzák. Persze nem csak te vagy porondon, de mindenki más is. Csak az ítélkezést hallod a szájából és azt, hogy kinek hogyan kellene helyesen élnie, persze a saját életét nem tudja rendbe hozni.

6# Soha nem ismeri be a hibáit

Úgy gondolja, hogy a vele történt rossz dolgok (amikből természetesen nincs kevés), csupán azért történnek, mert bünteti őt a sors, mert nem érdemel jobbat, mert az ég is ellene van, sőt te is ellene vagy. Rajta senki nem segít. A saját szerepét az élete alakulásában egyszerűen képtelen felismerni. Az meg sem fordul a fejében, hogy mindaz, ami vele történik, elsősorban tőle függ.

7# Negatív kisugárzású, nem akar változtatni, és visszautasítja a segítséget!

A beszélgetéseitek legnagyobb része arról szól, hogy az ő élete mennyire hányatott és hiába bármit is tenni, ez soha nem fog megváltozni. Ő már mindent megpróbált (ez nem igaz!), hogy neki jobb legyen, de már úgysem fog változni semmi. Csak hajtja és hajtja, hogy mennyire boldogtalan és hiába hozakodsz elő megoldás alternatívákkal, rendre elutasítja mindet. Ha te olyan dolgokat érsz el az életben, ami neki nem sikerül, akkor kárhoztat érte, mondván – neked könnyű!

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?