Menü Bezárás

Ez a fiatalember saját maga építette ez a 13 négyzetméteres házat, hogy elkerülje a diákhitelt. A belsejéről készült képek mindenkit elkápráztattak

Az iskolában eltöltött évek mindenki számára talán a legszebb emlékek. Nem csak új dolgokat tanulsz, hanem szellemileg is fejlődsz. Új barátokat szerzel és olyan barátságok alakulnak ki, amelyek gyakran egy életre szólnak.

De vannak olyan aspektusok a diákéletet illetően, amelyek egy kicsit problémásabbak, például a szállás kérdése. Minden évben egyre nehezebb megtalálni a szállásokat a népszerűbb hallgatói városokban. Ezen túlmenően, gyakran kell kifizetni egy kisebb vagyont, ha elég szerencsés vagy, és találsz egy otthont.

Közismert, hogy a legtöbb diáknak nincs sok pénze, és a kis pénzüket könyvekre, élelmiszerekre és természetesen szórakozásra költik. Egy diák, aki tudja, milyen nehéz megtalálni a házat, Joel Weber. A Texas Egyetem diákja úgy döntött, hogy egy másik szögből vizsgálja a problémáját, és megoldása lenyűgöző, írja a  The Telegraph.

Ahelyett, hogy havonta átlagosan 800 dollárt költött volna a diákszállásra, Joel Weber egy évet töltött el, hogy elkészítse saját fából készült mobilházát kevesebb, mint 20 000 dollárból.

Könyvtárból kölcsönzött könyveket az építészetről, felhasználta az összes megtakarítását, még a vésztartalékát is. “Tudtam, hogy nagy kockázatot vállalok” – Joel mondta a The Telegraphnak. De egy évvel később elkészült a kicsi, de szép új otthona.

Végül a házába költözhetett, ami a befektetése volt, és nem kellett magas bérleti díjakat fizetnie. Kívülről lehet, hogy nem néz ki nagynak, de ha bekukkantasz, láthatod milyen tágas.

Igazán élhető, olyan hangulatosnak tűnik.

A fából készült ház, amely mindössze 13 négyzetméter, rendkívül jól tervezett. Nézd meg, hogy a lépcső mennyire alkalmas tárolásra.

Egy hangulatos kanapé sarok!

Egy gyönyörű mosdó, amely egy mangó tálból készült

Egy nagyon funkcionális konyha

A hálószoba a nappali felett található

És a bónusz, hogy könnyen mozdítható!

Joel már sok ajánlatot kapott azoktól, akik házat akarnak vásárolni. De ebben a pillanatban nem akarja eladni.

Joel ötlete és eredménye olyan lenyűgöző. És még ha el is költötte a megtakarítását, hosszú távon sok pénzt spórolt.

Oszd meg a cikket a barátaiddal a Facebookon, ha ez a kis ház lenyűgözött!

Vélemény, hozzászólás?