Menü Bezárás

Ez az édes kiskutya imádja a virágok illatát: mindegyiket megszagolja séta közben

A 25 éves Sarah Geers egy tündéri 2 éves 9 kilós brüsszeli griffon-pekingi keverék gazdája. Finn 9 hetes kora óta él együtt Sarahval, és 3 hónapos kora óta megszállottan rajong a virágokért.

Leginkább az édes illatú rózsákat imádja, de gyakorlatilag minden virágot megszagol, ami csak az útjába kerül.

“Egyszer láttam, amikor az apám rézvirágait szagolgatta. Készítettem róla egy fényképet, de akkor még nem tudtam, hogy ez csupán a kezdet. Finn imádja a virágokat, mindeniket meg kell szagolja sétálás közben is, éppen ezért sokszor eléggé nehezen haladunk” – mesélte a 25 éves ápolónő.

Fotó: finn.the.griffy.mix/Instagram

A tündéri kutyus, ha a vázában vagy valakinek a kezében meglát egy virágcsokrot, rögtön csóválni kezdi a farkát, két lábra ágaskodik és jelzi, hogy feltétlenül meg akarja szagolni.

“Ha egy csokor friss virággal térek haza, egyből lenyűgözöm vele. Más már nem is érdekli nagyon, csak az, hogy meg tudja illatozni. Nagyon szereti az élénk színű árvácskafajtákat, a rézvirágot és a rózsákat. Tavasszal pedig imád a pitypangok között hemperegni” – mesélte Sarah.

Ennek a kedvenc rögeszmének egyetlen hátránya van, hogy nem nagyon lehet a dohányzóasztalon virágot tartani, mert Finn egyből felugrik, hogy megszagolja, és félő, hogy felborítja.

Fotó: finn.the.griffy.mix/Instagram

Finn azzal is tisztában van, hogy melyik virágok veszélyesek a kisállatokra nézve, vagyis nem ajánlott szagolgatni őket. A dáliát és a muskátlit például messzire kerüli.

A kedves kutyust Sarah férje, Matthey is imádja, egy valóságos kis csodabogárnak tartja. A család két kutyával él együtt, ugyanis Finn előtt volt még egy másik házikedvencük is, Harley, aki most 4 éves.

“Harley úgy gondoskodik Finnről, hogy nyalogatni kezdi a feje búbját. Így fejezi ki a szeretetét, mintha azt mondaná, nincs semmi baj, kicsi. Ez a ceremónia sokszor 20 percig is eltart, nagyon aranyosak így együtt” – mesélte Sarah.

Fotó: finn.the.griffy.mix/Instagram

“Finn a legboldogabb kölyökkutya, akivel valaha találkoztam. Nagyon igényli a figyelmet és a szeretetet, van, amikor csak “tépőzárként” emlegetjük, annyira ragaszkodó. Imád autózni, lebegni a medencében, de sokszor inkább a kanapé karfáján üldögél, akárcsak egy macska”.

A kutyák csak egy ideig részesei az életünknek, de mi az egész életet jelentjük számukra!