Menü Bezárás

Ezért nem érdemes orchideát a lakásban tartani – 5 érdekesség erről a közkedvelt virágról

Az orchidea egy igen közkedvelt virág, nagyon sokan imádják, de vannak, akik megrögzött orchidea rajongók, és az egész lakást körberakják ezzel a csodálatos virággal.

Ha azt szeretnéd, hogy a közkedvelt virágtól pompázzon az otthonod, érdemes egy kicsit jobban megismerkedned az orchidea jellemző tulajdonságaival.

Mit mond a legenda?

Az orchidea a tisztaság, ártatlanság és tökéletesség jelképe. Egy régi történet szerint a férfiak akkor ajándékoznak orchideát a feleségüknek, ha azt szeretnék, hogy azok jobban bízzanak bennük. Állítólag a nőket annyira elvarázsolja a virág szépséges bája, hogy még a hűtlenséget is képesek megbocsátani.

Az orchideát sokan “vámpírnak” tekintik

A feng-shui szabályai úgy tartják, hogy az orchideát egyáltalán nem ajánlott a lakásban tartani. Az orchidea egy élősködő, természetes élőhelyén a fák törzsén kapaszkodva él, onnan szívja magába a tápanyagot. A lakásban tartva a virág pora álmatlanságot, és a reflexek lelassulását okozhatja. Úgy tartják, hogy ez a csodálatos virág egy valóságos energiavámpír. Akik sok orchideát tartanak az otthonukban gyakran panaszkodnak gyengeségre, energiahiányra.

Hogyan védheted ki az orchidea negatív hatását?

A feng-shui szakértők azt ajánlják, hogy az orchideát jobb, ha nem tartjuk az otthonunkban, hanem inkább irodába, váróterembe tesszük, olyan helyre, ahol minél több ember fordul meg. A hálószobában tilos tartani, mert különben reggel ébredés után mindig fáradtan és energiahiánnyal küzdhetünk.

Kihez nem illik az orchidea?

Az orchidea kifejezetten egy nőies virág, tele van feminin energiákkal, nem ajánlott férfiaknak ajándékozni. Azt mondják, hogy az orchidea energiája csökkenti a libidót, gyengévé és sebezhetővé teszi a férfiakat. Nem szabad orchideát tartani azokban a helyiségekben, ahol a férfiak sok időt töltenek.

Az orchidea pozitív tulajdonságai

Úgy tartják, hogy az orchidea meghosszabbítja a fiatalságot, és pozitív hatással van a női egészségre, védelmet nyújt a negatív energiák ellen.

Vélemény, hozzászólás?