Menü Bezárás

Ezt a permetezést akkor végezze el, amikor a paradicsom virágzásnak indul. Rengeteg gyümölcs lesz

A paradicsom termesztése nem a legegyszerűbb. A növények gyakran megbetegszenek és kártevők áldozatául esnek. Ezért sok kertész kémiai készítményeket használ, hogy a növényeket ellenállóvá tegye a kedvezőtlen környezeti feltételekkel szemben.

De vajon szükségünk van-e vegyszerekre ahhoz, hogy a paradicsomunk virágozzon és sok termést hozzon? Természetesen nem. Házi készítményeket használva, amelyek nemcsak bio, hanem a vegyszeres megfelelők árának töredékébe is kerülnek.

Hogyan termesszünk paradicsomot vegyszerek nélkül?

Ha vegyszerek nélkül szeretne paradicsomot termeszteni, tegye ezt fedett helyen. Ez megvédi őket az esetleges betegségektől, a széltől vagy az esőtől.

Saját használatra ajánlott a paradicsomot üvegházban vagy üvegházban termeszteni. Valójában már egy egyszerű fóliaburkolat is több mint megfelelő védelmet nyújt paradicsomunknak.

Megfelelő ültetéssel is sokat tehetünk. A megfelelő környék kiválasztásával és azzal, hogy a gödörbe, ahová a paradicsomot ültetjük, csirketrágyát adunk egy marék komposzttal (1:1 arányban), a legjobb feltételeket biztosítjuk a paradicsom gyökeresedéséhez.

Mivel kell trágyázni a paradicsomot a szezon során?

A paradicsomot a szezon során különböző termékekkel ajánlott trágyázni. Az egyik legnépszerűbb a lótrágya. Egyszerűen öntsünk ¼ vödör apróra vágott mezei zsurlót vízzel csordultig, és hagyjuk 3-4 hétig árnyékos helyen állni, naponta megkeverve a készítményt.

Ezután 1:5 arányban hígítsuk fel vízzel, és hetente egyszer öntözzük meg vele a növényeket. Így paradicsomunk tökéletesen védett lesz számos gombabetegség ellen.

Ez a permet garantálja a nagyszerű termést

A kakukkfűtea és az élesztőpüré permetezése jól beválik a virágzási időszakban. Csak keverjünk össze 50 g élesztőt egy liter vízzel, és adjunk hozzá 250 g cukrot. Az egészet tegyük félre meleg helyre kb. 2 hétre.

Ezután adjunk a készítményhez 20 g kakukkfüvet és 20 g oregánót, hagyjuk egy hétig érlelődni, majd szűrjük le. Most adjunk hozzá 2-3 liter vizet 100 ml készítményhez.

Ez a permet ideális paradicsomunk gombás, bakteriális és vírusos betegségek elleni védelmére. A virág- és gyümölcsképzésre is pozitív hatással lehet. Erősen ajánljuk, hogy próbáljuk ki a gyakorlatban.