Menü Bezárás

Így néz ki napjainkban a kis Matthew Labyorteaux – A Farm, ahol élünk Albert Quinn Ingallse

“A farm, ahol élünk” egy igazi klasszikus amerikai családi-western-dráma sorozat, melynek első része 1974-ben került képernyőre. A sori rengeteg nézőt csalogatott a TV képernyő elé, akik egy-kettőre megszerették a farmon élő családot. Néhány hónap híján 9 évig nézhették az emberek a család mindennapjait, mivel 1983. márciusában végleg véget ért a sorozat.

Az utolsó epizód óta már 38 év telt el, ám még mindig vannak olyan napok, mikor felemlegetjük őket. Elgondolkodunk, mi történhetett azóta a szereplőkkel, milyen filmekben, sorozatokban szerepelhettek még és a többi.

A sorozatban sokan rajongtak Albert Quinn Ingallsért, akit a fiatal Matthew Labyorteaux személyesített meg. Úgy, ahogy a sorozatban Albert, a valóságban Matthewt is örökbe fogadták, tehát tökéletesen el tudta játszani a szerepét. Albertet, Charles és Caroline Ingalls fogadta örökbe, aki nagyon sokáig élt árvaházban. Matthewt 10 hónapos csecsemőként fogadta örökbe Frances “Frankie” Marshall színésznő és Ronald Labyorteaux tehetségkutató ügynök.

Mielőtt adoptálták, a gondozók elmondták az örökbefogadó szülőknek, hogy a kis Matthew szívén van egy lyuk, ami idővel bezárul. A pár úgy döntött ennek ellenére is magukhoz veszik őt, és megadják neki azt a szeretetet, amire szüksége van.

Frankie úgy nyilatkozott a People magazinnak, hogy míg fia három éves koráig nem tudott járni, négyéves koráig pedig beszélni. Soha nem ismerték el, hogy bármi baja lenne a gyermeknek, holott olyan furcsaságokat csinált, mely arra engedhetett következtetni, hogy autista. Például állva aludt a kiságyban és amikor valaki megpróbálta felvenni, felsikoltott és megpróbált elmenekülni. Hónapokig kellett elviselniük, ahogy Matthew torka szakadtából üvölt, ennek ellenére a szülei mindig azt mondták neki, hogy szeretni fogják.

“A Farm, ahol élünkben” nyújtott szerepe révén óriási sikert aratott, ugyanis a készítők egészen kicsi korától fogva reflektorfénybe helyezték Matthewt. A sorozat befejeztével 1983-ban kiadtak egy filmet, mely “A farm, ahol élünk: Emlékek” címet viselte, melyben karakterét leukémiával diagnosztizálták, de a nézők soha nem tudták meg, mi történt végül vele.

“Hivatalosan soha nem hunyt el az epizódban, ezért valószínű eme kérdés sokáig lógott a levegőben. Ez voltaképpen egy kimondatlan dolog volt, mely tudtuk, hogy meg fog történni.” – nyilatkozta.

Mivel nagyon fiatalon került kamerák elé, ezért a színészkedés természetes volt számára.

Négyéves korom óta színészkedem, így megszoktam, hogy a felnőttek körében vagyok, mindegy, hogy filmről, sorozatról, reklámról van szó. A színészet nem olyan dolog volt számomra, amit meg kellett tanulnom szeretni. Ez valami olyasmi, amit mindig is szerettem és szeretek csinálni.” – mondta Matthew.

A sorozatban alakított szerepe után számos filmben játszott és mind különböző szerepek voltak. Kétszer jelölték a Fiatal Művészek Díjára, a legjobb fiatal színészek kategóriában.

2016-ban készült kép

A „Whiz Kids” című filmben egy számítógépes csodagyereket alakított, aki számítógépes rendszerek segítségével fékezte meg a bűncselekményeket. Matthew a való életben is foglalkozott a technológiával. Valójában 1982-ben az Egyesült Államok Pac-Man bajnoka lett.

Vélemény, hozzászólás?