Menü Bezárás

Magyar népdalt énekelt a román tehetségkutatóban a 16 éves lány: “Igazi magyar lány voltál”

Maria Luiza Schmidt egész Romániát lenyűgözte, amikor a népdalversenyen elénekelte a “Szagos a rozmaring” című dalt.

Magyar népdalt énekelt a román tehetségkutatóban a 16 éves lány: "Igazi magyar lány voltál"

A román televízión fut a Vedeta populara című tehetségkutató műsor, amely a román népzenére alapszik, gyakorlatilag a Fölszállott a páva román változataként lehetne elkönyvelni. A Gorj megyéből származó Maria Luiza Schmidt egy magyar népdallal szált versenybe az elődöntőben.

A “Szagos a rozmaring” című dalra magyar népviseletet vett fel, a marosvásárhelyi néptánccsoporttól kapott segítséget, különösen Kásler Magdától és még a csárdást is eljárta. A dal és a koreográfia hatalmas sikert aratott, a zsűri egy tag kivételével mind nagyon megdicsérte a fiatal lányt.

“Csodálatos voltál, és itt most meg kell jegyeznem valamit, sajnos jó pár ultra-nacionális politikus hallucináló beszéde miatt határon innen, határon túl, voltak helyzetek, amikor feszült kapcsolataink voltak, de úgy érzem elérkezett a pillanat, hogy megtaláljuk azokat a pontokat és utakat, ahol ismét elkezdhetünk kapcsolódni, mert olyan szépek a népdalaink, hogy a szemétbe kellene dobnunk az összes többi dolgot. Csodálatos voltál, nagyon meghatódtam.” – mondta Bogdan Mihai Simion.

“Mariuta (szerk. megj. a Maria becézése a román nyelvben) igazi magyar lány voltál, büszke vagyok rád.” – tette hozzá Cornelia Rednic.