Menü Bezárás

Mi történik ha a fiad felnő? Hagynod kell, hogy élje az életét, mert már nem az édesanyja a legfontosabb személy az életében!

Amikor egy gyerek megszületik minden anya boldog, annyira kicsi az újszülött, annyira édes és olyan gyönyörűek a szemei. Állandóan rugdalózik és a kezeit mozgatja, minden anya tisztában van vele, hogy a baba élete tőle függ, etetni kell, a pelenkáját cserélni kell és éjszaka is fent kell lenni vele, amikor nem alszik. Minden megszületett csöppség az anya egy része.

Egy fiúgyermek amikor már óvodás korba lép, nehezen tud elválni az anyjától. Este amikor otthon van mindenkinek ezernyi kérdést tesz fel, mert minden érdekli. Miért nyávog a macska? Miért köhög apa, és a nagymamának miért van olyan furcsa üveg a szemén?

Minden anya emlékszik a gyermeke első iskolás napjaira, amikor a gyerek sírva indult el otthonról, mert nem akart egy fél napot az iskolában ülni. Amikor pedig otthon volt a számítógépen játszott, előbb könnyebb, majd egyre nehezebb játékokat. Az idő gyorsan telik, egyszer csak azt vesszük észre, hogy a a fiunkat már egy lány keresi telefonon.

Az évek elteltek, a fiúgyermeknek számos új dologban volt része, közben egyre csak fejlődött, majd egyszer csak szerelmes lett. Az utolsó nap az iskolában amikor tudod, hogy a fiad már egyetemre készül. Néhány hónap elteltével bemutatja Mónikát, majd Edinát és egy napon majd azt mondja, hogy feleségül veszem Sárát.

Te pedig próbálod megérteni, hogy a fiad elmegy, lassan eltávolodik tőletek. Elmegy a nővel akit szeret, aki mellette lesz, aki majd megigazítja a nyakkendőjét és uzsonnát készít neki. Te pedig mint anya el kell fogadd a tényt, hogy felnevelted a fiadat és ő már egy felnőtt férfi.

Ne szólj bele az életébe, ne látogasd meg naponta, ne kontrolláld a menyedet, ne érdekeljen mit főz, hogyan készíti az uzsonnát. Lehet, hogy nincs tapasztalata és néha téved, de a fiad úgy szereti őt amilyen. Próbáld meg te is megszeretni őt még jobban.

Ne feledd:

1. A fiad nem tűnik el, mindig mellettetek lesz, csak egy másik időszak kezdődött el az életében, dolgoznia kell, gyerekei lesznek és vigyáznia kell a családjára.

2. Köztetek egy erős kötelék van amit semmi sem rombolhat szét. A fiad közel van hozzád még akkor is, ha másik városban vagy másik országban lakik.

3. Ha azt próbálod elérni te mint anya, hogy haza hívd azért, hogy segítsen neked, vagy azért, hogy megkérdezze, hogy vagy akkor egoista vagy. Így elronthatod az életét anélkül, hogy a tudatában lennél.

4. Nagyon szereted őt, de ő a feleségével van, örülj annak, hogy boldogok együtt és hagyd, hogy örüljenek az életnek. Te találj magadnak elfoglaltságot, segíts a rászoruló gyerekeknek vagy beszélgess olyan emberekkel akiknek szüksége van egy jó szóra, csinálj olyan dolgot ami érdekel.

5. A fiad szeretett és mindig szeretni fog, az erősségedet, a jóságodat, a szeretetedet és a megértésed. Ne keserítsd el őt, ne válj egy kötekedő vénasszonnyá, mert tönkreteszed a házasságát és ő fog szenvedni. Próbálj meg örülni az életnek és hagyd, hogy ők is örülhessenek neki.