Menü Bezárás

Miért lett divat a rosszindulatú komment írás a posztok alá?

Manapság egyre kevesebb pozitív visszajelzést kapunk, mert minden egyes apró hibából vagy jelentéktelennek tűnő dolog miatt is megindul a sárdobálás.

Sokszor azt gondolná az ember, hogy az emberek többsége tökéletes és ők soha semmilyen hibát nem vétenek. Vagy mi ennek az oka, hogy a másikban egyből meglátjuk vagy éppen keressük a hibát, aztán a sajátunkban meg nem látjuk vagy éppen nem akarjuk a saját hiányosságainkra felfigyelni. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy ez mennyire esik jól a másiknak vagy éppen fordított helyzet nekik sem esne jól sőt még vérig lenne sértődve, ha ő is megkapná a szemébe a valós igazságot ami sokszor keményebb mint az gondolnánk.

Érdemes ezen kicsit elgondolkodni és a saját háza táján körül nézni aztán pedig ha minden rendben és tökéletes akkor lehet írogatni kritizálni szidni a másikat.

Persze egyre több helyen lehet olvasni, hogy ezek az emberek ebben látják az örömöt, hogy más szekálnak. De ott a másik oldal van aki esetleg ezért fizetnek, hogy lehurrogja  a másikat.

A végtelenig lehetne írni, hogy miért van ez így meg fejtegetni, de ezzel nem változik semmi addig amíg az emberek nem néznek kicsit magukba és változtatnak ezen. Nem a kritikával van a baj, de sokszor olyan emberek alkotnak véleményt, akik a béka segge alatt sincsenek. Vagy éppen annyira lekezelő a stílus, hogy az nyomdafestéket nem tűrne, de ennek ellenére ömlik kifelé megállás nélkül. Szintén nem a vélemény nyilvánítással van a baj, mert mindenkinek van saját véleménye, persze ez lehet valamilyen vélt vagy valós kép alapján is felállítani.

Arra kérek mindenkit, hogy mielőtt leír egy hozzászólást és véleményt azért gondolja át, hogy ő ugyan ebben a helyzetben hogy reagálna rá és ennek fényében tegye ki a véleményét a nagyközönség elé.