Menü Bezárás

Miért spórolhatsz meg rengeteg időt és ideget, ha nedves törlőkendőt helyezel a mosógépbe

Egy átlagos ember hetente kb. 4 órát tölt a mosással. Noha a modern mosógépek elvégzik a munka nagy részét, jelentősen javíthatjuk a mosás eredményét, és sok időt spórolhatunk meg egy egyszerű trükkel. Ez a módszer minden bizonnyal hasznos, ha háziállatod, vagy sok sötét ruhád van. Tegyél egy nedves törlőkendőt a mosógépbe, mielőtt a ruháidat beteszed, és meglátod, mi fog történni.

Mi szkeptikusak voltunk ezzel a trükkel kapcsolatban, és úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk. És el kell ismernünk, hogy a végeredmény felülmúlta minden elvárásunkat.

Nincs többé szösz a ruháidon

A nedves törlőkendők eltávolítják a szöszt és a hajat a ruhákról. Abszorberként (felszívó anyag) működnek, amely megtisztítja a szövetet, a szőrtől és a hajtól. Mindezek a részecskék a nedves törlőkendőkre kerülnek, és ennek eredményeként a ruházat sokkal tisztábbnak tűnik, és nem neked kell mindent összegyűjtened a ruháidról.

Hogyan csináld jól

Tegyél legfeljebb 3 nedves törlőkendőt a mosógépbe. Amikor a dob forogni kezd, a törlők összekeverednek a ruhákkal, és összegyűlik a hajat és a szőrt. Minden mosáshoz új nedves törlőt használj a kielégítő eredmények érdekében.

Ügyelj arra, hogy a törlőkendők elég vastagok legyenek.

A nedves törlőknek elég erősnek kell lenniük, hogy ne szakadjanak el a gép belsejében. Próbáld meg csíkokba tépni őket. Ha alig tudod megtenni, ezek a nedves törlőkendők tökéletesek.

A papír- és textil törlőkendők nem megfelelőek.

Ne próbáld a nedves törlőkendőt papírra vagy textilre cserélni. A papír nem elég kemény, ezért a végén apró papírdarabkákat kellene letisztítanod a ruháidról. A szövet törlőkendőnek szintén nem lesz meg a kellő hatása – egyáltalán nem fogsz eredményt látni.

Ne felejts el megszabadulni az illattól.

Ha nem akarod, hogy a ruháid felszívják a nedves törlőkendő illatát, válassz antibakteriális vagy illatmentes terméket. Adhatsz hozzá némi textilöblítőt is, hogy megszabadulj a szagtól.

Próbáltad már valaha ezt a módszert? Ismersz más mosási trükköket, amelyek megmenthetik a menthetőt?