Menü Bezárás

Minden nap kiment a metróállomásra, hogy meghallgassa néhai férje hangját a hangosbemondóban!

Ha egy számunkra fontos ember vesztünk el, minden olyan emléket próbálunk megőrizni, ami “életben tartja” még egy ideig, hogy úgy érezzük mintha mindig mellettünk lenne. Egy ruhadarab, egy tárgy, egy fénykép vagy akár a rögzítőre felvett hangja nagyon fontos lehet.

Minden nap kiment a metróállomásra, hogy meghallgassa néhai férje hangját a hangosbemondóban!

Margaret McCollum férje, Oswald Laurence 2007-ben hunyt el szív- és érrendszeri problémák következtében. A gyász enyhítése miatt Margaret mindennap meghallgatta Oswald hangját a londoni metróba.

Oswald 1950-ben egy hirdetést mondott fel, amit hosszú évtizedeken keresztül bejátszottak a londoni metróban. Margaret boldog volt, hogy minden alkalommal, amikor metrózik, a férje közelében lehet.

“A fejemben és a szívemben valójában sosem szakadtam el tőle. Csodálatos volt tudni, hogy bármikor mehetek és meghallgathatom a hangját” – mondta a hölgy.

Oswald egy igen tehetséges színész volt, számos vígjátékban kapott szerepet, többek közt a The Saint című tévésorozat néhány epizódjában Roger Moore-ral.

“Néha lekéstem pár vonatot, csak hogy hallhassam őt. Nagyon tiszta, hiteles és szépen csengő hangja volt. 2012 novemberében azonban igencsak váratlanul ért, amikor lecserélték a hangját” – mondta Margaret.

Margaret azonnal kérést intézett a cég vezetőségéhez, amit helybenhagytak. Oswald hangja 2013-ban újra “megszólalt”, sőt, Margaretnek a felvételt CD-formátumban is elküldték, hogy otthon is hallgathassa .

“Mindig tudtam, hogy még akkor is, ha ő elment, bármikor odamehetek és meghallgathatom” – mondta a nő.

Margaret Oswald hangjába szeretett bele 1992-ben, amikor egy utazáson ő volt az idegenvezetője. Oswaldé volt a “legszebb hang”, amit valaha hallott. 2003-ban házasodtak össze, és a férfi haláláig a legnagyobb boldogságban éltek.